Прочитај ми чланак

СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ СНС „сече“ о изборима

0

Следеће недеље биће донет коначни став напредњака о евентуалном ванредном гласању за Скупштину Србије. У случају спајања избора, следе четири године без кампање.

Важно је да се покаже озбиљност, јер су пред нама велики проблеми који треба да се решавају наредних година. Мислим да није време за парламентарне изборе.

Ово је јуче поручио председник Србије и лидер СНС Александар Вучић, који је додао да би напредњаци следеће недеље требало да заузму коначан став о расписивању ванредних парламентарних избора истовремено са београдским:

– Они који су за расписивање и парламентарних избора сматрају да је то добро зато што би, у том случају, 2022. године били заједно одржани председнички, парламентарни и локални. Ако бисмо имали све изборе заједно у фебруару, имали бисмо четири године потпуног мира. Имали бисмо времена да урадимо све за приступање Србије ЕУ.

Према његовим речима, не треба СНС да се на локалним и градским изборима покрива републичким резултатима:

– Ако изгубимо, није никакав проблем, на крају се живи од дела која сте оставили.

Поводом иницијативе дела опозиционих странака да гласање у Београду надгледа пуна посматрачка мисија ОЕБС, Вучић је рекао да „свако има право да жели шта хоће“:

– Они који износе такве захтеве су апсолутни фаворити у Београду. Али ми ћемо да се боримо и немојте да нам забраните да покажемо шта смо радили. Дуг у Београду је смањен за пола милијарде евра, а главни град је постао велико градилиште. Ако се уздате у неког другог и ако сте несопсобни да покријете бирачка места у Београду, ми ћемо да чувамо и нећемо ништа да узмемо, као што нисмо ни на председничким изборима.

Говорећи о својој одлуци да за секретара Савета за националну безбедност именује министра Небојшу Стефановића и примедбама да прави „партијску државу“, Вучић је изјавио:

– Стефановића сам поставио јер сам уверен да ће добро да обавља тај посао и штити права људи. А не могу да се сетим да је било ко говорио о партијској држави када је Миодраг Ракић у време ДС постављен на то место.

НИКОЛИЋ НЕ ПОМИЊЕ СТРАНКУ

Вучић изјаву лидера СПС Ивице Дачића о томе да ће београдски избори бити мера Вучићевог останка на власти види као позив лидера социјалиста да мотивише људе да изађу на гласање, али је поручио да се он више неће кандидовати на изборима за председника Србије. Упитан о написима о томе да ће бивши председник Србије Томислав Николић основати нову странку и да ли је можда са Николићем о томе разговарао:

– Нисам чуо тако нешто од њега – и не верујем у то.