• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Славиша Ристић: Срби да се одрекну пара из косовског буџета и спале косовске личне карте
Прочитај ми чланак

Славиша Ристић: Срби да се одрекну пара из косовског буџета и спале косовске личне карте

0

 

Косовска Митровица – Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић сматра да Срби који примају плате и пензије из косовског буџета треба да се одрекну тог новца.

Ристић је данас позвао одборнике и челнике четири општине са севера Косова да учине све да би се до септембра Срби који примају плате или пензије из косовског буџета одрекли тог новца.

Ристић је на заједничкој седници општина Косовска Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан рекао и да Срби који имају косовске личне карте морају да их се одрекну јер је то „издаја Србије и потомака“.

„Ако нешто не предузмемо, бојим се да нећемо бити држављани Србије. Истрпећемо гумене метке, ватрено оружје и сузавац, али сви Срби који су спремни да и даље примају новац из буџета квази-државе Косово, морају да знају да је једна косовска лична карта много опаснија од ватреног оружја“, оценио је Ристић.

Ристић је рекао да нико нема право да узме будућност српској деци и онемогући им да буду држављани Србије и Срби.

„Доћи ће време када ће окупатори који су сада у покрајини, отићи.., али тада овде треба да буде Срба са српским држављанством“, рекао је Ристић и позвао да „они који су узели косовске личне карте, треба да их спале на заједничкој ломачи“.

(Бета)