Прочитај ми чланак

Синиша Љепојевић: Блек рок део пројекта зла, Србија има тајни уговор с Фајзером

0

То је историјски слом. Министарка науке је чак и јавно изјавила у листу „Политика“ да је један од њених главних пројеката да се докаже да не постоји ексклузивни српски генетски код – у преводу да не постоје Срби

Званични Београд припрема формално признање тзв. Косова. „Издаја Косова је само почетак. Исти метод ће бити примењен према Републици Српској и већ се примјењује“, нагласио је Синиша Љепојевић.

Доносимо још неке делове разговора.

Новинарка: Да наставимо са темом специјалног хибридног рата према Србији. Ја ћу за почетак поменути инвестиционе фондове, односно велики инвестициони фонд Блек рок, о коме и Ви говорите. Да ли је он део специјалног рата или води само своју, да кажем, мисију профита у Србији?

Љепојевић: То јесте један од делова специјалног рата, али је суштина нешто друго. Суштина је да је Србија у екстремно тешко економској, финансијској ситуацији. Већ сам рекао да Србија не може да финансира своје кредите него мора да диже нове. Нови кредити се тешко добијају, готово немогуће – не због Србије, него зато што се готово никоме не дају кредити, тржиште је изузетно нестабилно, а каматне стопе још нису завршиле свој раст и нико не може да предвиди кретања на финансијском тржишту. Инвеститори једноставно неће да ризикују.

Блек рок јесте овде дошао у саставу тог специјалног рата, америчка администрација је преко тзв. Вашингтонског споразума натерала Србију да пусти амерички капитал, и то спекулативни капитал. Прво је дошла она једна полудржавна организација америчких инвеститора, после тог Споразума, и отворила овде било канцеларију. Дошао је један човек српског порекла да буде директор, али то је нестало, зато што је после тога дошао Блек рок.

Блек рок је огроман инвестициони фонд, међутим, Блек рок спроводи америчку политику и он је инструмент уништења, разарања других држава. Нажалост, Блек рок је овдје, и колико сам разумио он је већ купио један део дугова.

Инвестициони фондови су најцрња ствар која се једној земљи може догодити, они су уништили Јужну Америку, тако су и настали, у откупу дугова јужноамеричких земаља. Колико знам, Блек рок је већ купио један дио наших дугова.

Јесте, и премијерка је рекла да јесте.

– Шта то значи? То значи да смо ову столицу купили за 100 динара. Онда смо дигли кредит. Онда ми не можемо да враћамо тај кредит и онда ми продамо тај дуг, за ту столицу – који је рецимо 20 посто његове вредности и ми купимо за 20 посто, значи за 20 динара, али ми смо и власници те целе столице. Јер столица је колатерал тог кредита, и ми преузимамо 100 посто колатерала, значи ми смо добили ову столицу за 20 посто. Наравно, ми као инвестициони фонд нећемо од те столице да правимо посао, ми ћемо да је продамо. То је један рецепт за катастрофу, и о томе јавност ништа не зна. Нити ова Влада има неко одобрење од стручне јавности или грађана Србије за такав начин распродаје Србије.

Следећи корак је електропривредни систем. То је такође дио специјалног рата у смислу преузимања кључних стубова, економских и друштвених стубова Србије. Ко је овластио ову власт да управљање државном електропривредом препусти странцима? Ко су ти странци, зар они знају више него ми? То је невероватан злочин према Србији који је у току, а он јесте дио специјалног рата, али ми смо извршиоци, нису странци. Србија се налази у изузетно компликованој ситуацији, о којој јавност ништа не зна или само нагађа.

Шта се може у будућности очекивати када је реч о тим инвестиционим фондовима, а они, претпостављам, неће одустати. Најавили су и отворено говоре да је профит њихов главни циљ, а говори се, осим електропривреде, да су им намере и према пољопривреди и према рудницима. И шта још?

Ми немамо нешто много рудника, али енергетика и пољопривреда. То је дио тог пројекта који симболизује Свјетски економски форум у Давосу да се контролише храна. И то је ваша храна, али од њих зависи да ли ћете јести, и да се контролише енергетика – да ли имате струју, јер без струје стаје све.

Ипак ми живимо у 21. вијеку, Србија није нека земља на Марсу – ово је земља потпуно европске инфраструктуре. И значи – нема струје, нема живота. Као и у Европи. То је врло негативан развој и једног дана ће можда историја да објасни одговорност актуелне власти Србије, и не само актуелне – и власт прије ових. То је модел друштва који је прихваћен послије 2000. године.

И било је доста времена да се то модификује, међутим то је ишло све дубље и дубље и сад смо дошли до тога да је дошло и до буквалне распродаје и последњег онога што Србија има. Инвестициони фондови су обмана и због тога што немају свој новац, они раде туђим новцем.

Али се говори о великом новцу којим располажу.

– Наравно, Блек рок располаже са око 10 000 милијарди долара. Њихов је портфолио, али чији је то новац?

Чији је?

– Е, па не знам чији је. У томе је читав проблем.

Говори се о разним фирмама, светски познатим компанијама, у којима он има удела. Помињу се Кока-кола и да не наводим даље…

Сигурно, он има инвестиције у Дојче банци.

Произвођачи вакцина, Синофарм, Фајзер… Бројне компаније, веома моћне?

Наравно, он је дио пројекта зла, а ти га дочекујеш овде. Друго, он ради државни посао, он је то постао у време председника Трампа. Трамп је и формално инкорпорирао Блек рок у Министарство финансија Америке.

Иначе, Блек рок је прошле године имао пад профита за 12 одсто, што је огроман новац за њих. Зато што на Западу економија стагнира, а ове друге земље нису више спремне да слиједе Блек рок. И можете мислити до које мјере то иде, кад су они спали на Србију? Али, они раде туђи посао – за америчку владу, наплатиће они. Није овде, да се разумијемо, велики профит. Овде су политички циљеви, јер Америка сматра да преузимањем енергетског система у Србији не само да може да уцењује Србију, било коју нову власт, него и да одвоји Србију од Русије, то је главна тема. Као што је главна тема у Европи да се одвоји Њемачка од Русије.

Они црпе ту енергију за своје хибридне ратове против Србије, јер видите овде да амерички амбасадор свако мало каже да „Србија припада Западу“, па „Србија не зна шта је Русија“ и онда каже „али Србија се већ определила за Запад“. Ја се бојим да је он у праву. Нажалост.

Да ли желите да поменете још неку врсту хибридног рата који се води против Србије, поред овог што смо поменули – нешто што можда јавности није у видокругу и није тако очигледно?

То је ово што се појавило заједно са корона вирусом. Србија има тајни уговор са Фајзером.

Шта подразумева тај тајни уговор?

Тај тајни уговор подразумијева вакцину, за коју не знамо шта је. Такође, Србија је прошле године склопила уговор са Свјетском здравственом организацијом. Свјетска здравствена организација је један од извршилаца пројекта зла. А ми смо склопили тај уговор за који јавност не зна да постоји. Тај уговор значи да Свјетска здравствена организација преузима контролу над нашим здравственим системима. Није само ријеч о преузимају контроле над здравственим системом, него и контроле над лијечењем. А корона је разоткрила да много људи умре не само од корона вируса, него од начина лијечења. Не умре од болести као такве, него од начина лијечења које прописује Свјетска здравствена организација. Свјетска здравствена организација чак има услове када је ријеч о климатским променама, она је до те мјере уплетена у тај пројекат. Даље, један од тих облика специјалног рата јесте што је Србија потписала два споразума са Давосом, са Свјетским економским форумом, о генетском истраживању.

Које шта подразумева?

Које подразумева свашта. Подразумева истраживање генетске манипулације, идентификације генетског кода у овој земљи, па се онда преко тога праве разни модели инфекције који циљају само тај генетски код.

Нажалост, једна особа која је дио тог пројекта је постала министарка науке Србије. То није случајност.

Тај пројекат већ дуго траје. Укључено је ту неколико институција, а један од оперативних носилаца је једна приватна лабораторија у Новом Саду, којој је веома блиска министарка науке.

Најважније је да знате шта то значи.

Шта то значи? Ако је реч о експериментима, о људима који су жртве тога експеримената? Узимају неке узорке или шта?

Узорке узимају свакога дана у свакој болници. Кад човек дође и код зубара, узорци се узимају. У току вакцине су се највише узимали узорци, не буквално вакцине, него преко оних PCR тестова. Сваки PCR тест је узимање генетског кода.

Тако да је то један историјски слом. Министарка науке је чак и јавно изјавила у листу Политика да је један од њених главних пројеката да се докаже да не постоји ексклузивни српски генетски код – у преводу да не постоје Срби, у ствари! Да се ми лажно представљамо. И то је министарка науке. Наравно, ја говоримо поједностављено, али то је суштина, то је суштина њене изјаве.

И куда то води?

– Куда то води? Води у катастрофу, пропаст, у једну апатију. Већ је Србија у великој апатији – рекао је Љепојевић за Глас јавности.