Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Звезда забрањена у Хагу зато што је симбол Србије

0

Наш клуб је многима трн у оку, па вероватно и хашком суду, каже председник црвено-белих на тврдњу лидера СРС да му нису дали да обуче Звездин дрес.

q1beWbT

Наш клуб је многима трн у оку, па вероватно и хашком суду, каже председник црвено-белих на тврдњу лидера СРС да му нису дали да обуче Звездин дрес.

Српским затвореницима у хашком затвору било је забрањено да носе дресове Црвене звезде, открива за Курир Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке.

Скоро 12 година провео је четнички војвода у казамату у Хагу, а једном приликом затвореници су на поклон добили црвено-беле дресове. Нажалост, од управе затвора нису добили дозволу да их обуку.

– Истина је, управа затвора нам није дозволила да носимо Звездине дресове! Александар Вучић је нама затвореницима донео те дресове, мислим да је било 2006. Ако ме сећање не вара. Жалили смо се на ту одлуку, али су нам само рекли да није уобичајена пракса да носимо мајице клубова – рекао је за Курир Шешељ и додао:

– Могло им се! Хрватима су без проблема дозволили да носе дресове Динама и Хајдука, као и њихове репрезентације. Ти Звездини дресови завршили у магацину и тамо су стајали годину дана. После сам тражио да нам их врате, па сам их послао назад у Србију.

Председник Звезде Светозар Мијаиловић рекао је да га не чуди одлука хашког суда према српским затвореницима када су у питању дресови.

– Поштено говорећи, не знам за то што господин Шешељ говори. Али требало би питати људе из хашког суда зашто су то урадили. Црвена звезда је спортски клуб, за који знају и Европа и цео свет и који се никада није мешао у политику. Можда им је Црвена звезда сметала јер је значајан симбол Србије. То је била и увек ће бити – закључио је Мијаиловић.

Пробили блокаду
ВУЧИЋ ДОНЕО ДРЕСОВЕ „СРБИЈА НАВИЈА“

Војислав Шешељ открива Куриру да је садашњи премијер Србије Александар Вучић ипак обрадовао српске затворенике спортском опремом.

– Када већ нисмо могли да носимо Звездине дресове, Вучић нам је донео гарнитуру коју су у Хагу одобрили. Пред Светско првенство у Јужној Африци добили смо од Вучића црвене мајице са натписом „Србија навија“, неке шалове и капе. Да само знате са колико поноса смо носили те мајице – присетио се Шешељ.