Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Тома против мене нема никакве шансе – чак и ако га подржи Вучић

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас је изразио уверење да ће на предстојећим председничким изборима победити актуелног шефа државе Томислава Николића, и ако Николића подржи премијер Aлександра Вучић.

tomislav_nikolic_vojislav_seselj_jutjub

Шешељ је на конференцији за новинаре рекао и да не верује да ће Вучић, који је лидер Српске напредне странке, подржати Николићеву кандидатуру на председничким изборима, као што то преносе поједини београдски медији.

– Aко би га подржао, то би за мене била права посластица – рекао је он оценивши да Николић нема никаквих шанси.

Према његовим речима, Николић и да је најпоштенији не би имао никакве шансе а поготово их нема када је оптерећен разним аферама попут лажне факултетске дипломе, узурпације државне земље…

Шешељ је рекао и да „не види неког значајног“ међу осталим потенцијалним председничким кандидатима који се помињу у медијима.

– Тренутно, не видим баш неког значајног а једини би то могао да буде Вучић, уколико одлучи да се сам кандидује – рекао је лидер СРС.

Шешељ сматра и да би, под притиском Запада, Вучић могао да се кандидује на председничкм изборима, који се очекују на пролеће наредне године.

Осврнувши се на синоћ усвојене измене и допуне Кривичног законика, којим је негирање геноцида проглашено за кривично дело, Шешељ је затражио од Николића да не потпише тај закон.

– Захтевамо од Николића да не потпише тај закон и да га врати у Скупштину Србије – рекао је он најавивши да ће се СРС обратити и Уставном суду, захтевом да тај закон прогласи противуставним.