Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Бечићу, прљав си, нећу ни по бурек да те шаљем!

0

Лидер СРС каже да би било скандалозно да посланик СНС буде председник Одбора за контролу служби безбедности кад је лажирао диплому и уплео се у криминал.

seselj igor becic

Лидер СРС Војислав Шешељ нада се да његов бивши партијски колега Игор Бечић неће бити изабран за председника скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, пошто је уплетен у криминал и фалсификовао је факултетску диплому!

Нови шеф тог одбора требало је да буде изабран јуче, али то се није догодило јер је седница отказана. Како се раније спекулисало, највеће шансе да руководи тим скупштинским телом има управо Бечић, који је судски гоњен због лажирања дипломе, о чему је Курир први писао.

Муљао по Врбасу

Шешељ ипак верује да се то неће догодити.

– То би било скандалозно, не може он мени да буде никакав шеф! Да му нису прљаве руке, па да га пошаље човек по јогурт и бурек. Овако га не бих ни слао, нећу да ми испрља бурек. Још се и не зна се ко ће бити изабран, ниједан предлог није разматран, полако с тим – рекао је Шешељ.

На питање зашто Бечић није достојан тога да буде председник одбора, Шешељ ће:
– Па ето, ја сам изнео две кључне ствари – једна је та лажна диплома, а друга тамо неки марифетлуци и криминал у које је у Врбасу умешан као општински функционер.

Шешељ тврди да није знао за та муљања док је Бечић био у СРС.

– Нисам знао за то што је радио, те су његове криминалне радње из времена пошто сам отишао у Хаг – тврди Шешељ.

Иначе, како је Курир већ писао, Бечић је био оптужен за фалсификовање дипломе Више школе из Новог Сада. Против њега је 2004. оптужницу подигло тадашње Општинско јавно тужилаштво у Врбасу, након чега му је за то дело и суђено.

Био на суду

У Основном јавном тужилаштву у Врбасу потврђено је Куриру да је Бечић био на суду јер је 19. фебруара био оптужен да је набавио лажну диплому.

Шешељ је рекао за Курир и да му је криво што је ушао у сукоб с Бором Чорбом, кога је назвао „Коштуничином пијаном мачкицом“.

– Нисам хтео одмах да коментаришем Бору Чорбу, али кад сам чуо да стоји иза своје изјаве да сам олош, империја је узвратила ударац. Јер, ако империја једном не узврати ударац, онда и керови почну да је запишавају – сликовит је био Шешељ. Он је нагласио да ипак повлачи своје речи о Чорби.

– Бора је повукао своје речи и извинио ми се, па тако и ја повлачим све своје речи о њему, јер нећу да имам ништа спорно с Бором Чорбом – рекао је Шешељ.