Прочитај ми чланак

Селаковић: Само у претходној деценији у Абу Дабију је изграђено 26 ексклузивних хотела

0

selakovic-vucic

Београд — Министар правде Никола Селаковић одбацио је наводе опозиције да се лекс специјалисом за пројекат “Београд на води“ ствара правна несигурност.

Током скупштинске расправе, Селаковић је рекао да се та теза о стварању правне несигурности неколико пута потура наводећи да би ти наводи опозиције били смешни да нису жалосни.

„Волео бих да ми неко каже аргументовано и правнички потковано шта је нетранспарентно у закону“, поручио је Селаковић.

Министар правде је позвао посланке да утврде јавни интерес за спровођење пројекта “Београд на води“ и помогну да се усвајањем тог закона који ће, навео је, изазвати текстонске економске, културне и туристичке промене у Србији и на Балкану.

Одговарајући на критике опозиције, Селаковић је рекао да је у претходној деценији само у Абу Дабију изграђено 26 екслузивних хотела.

„Ако је могло у пустињи може и овде где је бог дао све“, рекао је Селаковић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин казао је да смо месецима слушали шале на рачун пројекта „Београд на води“ називајући га Београд под водом и приче да се никад неће десити и да је тај пројекат марктениншки трик за једне изборе.

Вулин је навео да сада када се видело да ће се тај пројекат сигурно десити, нико не полемише са законом јер се “овде искључиво ради о политици и ничему другоме“.

Он је одбацио наводе да је у Србији запослено 1,6 милиона, наводећи да по подацима Завода за статистику у Србији има 2,3 милиона запослених.

Подсећамо, премијер, министри и скупштинска већина су образлагали закон о „Београду на води“, док су посланици опозиције најавили да га неће подржати јер је неуставан.

(Танјуг)