Прочитај ми чланак

Савез за Србију: Осуђујемо играње животима људи на КиМ зарад политичких интереса

0

Изјава портпарола КФОР-а, у којој наводи да је власт у Србији била упозната са планираним акцијама РОСУ на северу КиМ, потврдила је нашу претпоставку да се ради о заједничкој режији Вучића и Харадинаја.

Савез за Србију сматра да је неодговорно и недопустиво да се представници власти на овај начин играју животима Срба на КиМ уместо да раде на решавању проблема са којима се они суочавају у свакодневном животу.

Уместо накнадног гурања људи у ризик од сукоба и представе са подизањем пуне борбене готовости Војске Србије, власт је морала реаговати политичким каналима оног тренутка када је добила информацију о планираној акцији РОСУ како би се унапред спречиле сцене које смо јуче могли да видимо.

Очигледно је да је овај заједнички игроказ Београда и Приштине имао за циљ да прикрије чињеницу да Вучић у Народној скупштини није известио о досадашњим преговорима који су доживели фијаско, нити је представио план за њихов наставак.

Позивамо представнике власти да престану да шире хистерију и страх ради стицања дневнополитичких поена и да почну да се понашају одговорно.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!