Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Фашистички метод обрачуна режима са демонстрантима

0

Одређивање притвора од 30 дана младићу који је на протесту носио пластичну макету вешала, није само хистерична реакција и лицемерје власти, већ и опасан искорак у нову фазу фашистичког обрачунавања са демонстрантима.

Питамо министарку правде да ли је младић са имитацијом вешала већа опасност по друштво од, на пример, нападача који су правим штанглама разбили главу Борку Стефановићу у Крушевцу, а који су пуштени на слободу. Како је ношење реквизита на протесту већи злочин од усмрћивања жене неодговорном вожњом, будући да је возач директора Коридора Србије Зорана Бабића пуштен да се брани са слободе? Да ли се казне одређују по тежини почињених дела, или по политичком педигреу починитеља па се и институционално озваничава подела грађане на оне првог и другог реда?

Савез за Србију захтева од надлежних органа да пониште одлуку о притвору и да не пристају на бруталну злоупотребу од стране извршне власти у циљу застрашивања грађана који мирно протестују већ два месеца. У супротном, саучествују у фашистичким методатама обрачуна режима са демонстрантима – данас су то пластична вешала, сутра може бити било који транспарент који није по вољи Александра Вучића.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!