Прочитај ми чланак

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ: Ана Брнабић је и у УН јефтин портпарол СНС-а

0

Савез за Србију (СЗС) оценио је да председница Владе Србије Ана Брнабић поново доказује да није достојна функције коју обавља и да је своју улогу свела на банално подилажење лику и делу Александра Вучића.

„Уместо да боравак у Њујорку на Генералној скупштини Уједињених нација искористи да обави што већи број састанка са најважнијим светским званичницима у интересу Србије и њених грађана, она своју енергију троши на блаћење и клеветање опозиције, изигравајући јефтиног портпарола СНС-а.

Премијерка Ана Брнабић раније је изјавила, коментаришући покушаје косовских лидера да присуствују седници у Њујорку, да и поједини српски опозиционари „по ходницима УН покушавају да ухвате што више званичника“

Једини лидер опозиције који присуствује 73. заседању ГС УН је Вук Јеремић као бивши председник Генералне скупштине УН, а не као представник српске опозиције.

„Управо због обављања те функције, Јеремић има доживотну позивницу за главна заседања Генералне скупштине УН и борави тамо као некадашњи високи међународни званичник, а не као представник српске опозиције. Вук Јеремић је ту функцију, према свим оценама, обављао часно и са успехом“ поручују из Савеза за Србију и додају:

 Савез је навео да Јеремић, који је узгред био и другопласирани у трци за Генералног секретара УН и то упркос опструкцији од сопствене владе, не мора никога да тајно јури по ходницима, као што „малициозно и недостојно инсинуира“ председница Владе, а у саопштењу је оцењено и да је „управо њен боравак у седишту УН-а био потпуни фијаско“, јер како се додаје „премијерка без утицаја у властитој држави очигледно ником не може бити релевантан саговорник“, каже се у саопштењу.

„Изједначавањем учествовања Јеремића на генералној скупштини УН са боравком Хашима Тачија и Беџета Пацолија у Њујорку, Ана Брнабић је још једном померила стандарде политичког лицемерја, наносећи штету угледу функције коју обавља и земље коју представља.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!