Прочитај ми чланак

САСТАЛИ СЕ ЛИДЕР ДСС И ЂИЛАС. Нови ДОС?

0

Београд -- Председник ДСС Милош Јовановић састао се с лидером Савеза за Србију Драганом Ђиласом и за лист Данас изјавио да је неки вид укрупњавања опозиције неопходан.

овановић је потврдио да је до сусрета дошло, и на питање да ли би Савез за Србију могао да постане нови ДОС, одговорио да аналогија са 2000-ом годином није одговарајућа.

„Историјски контекст је данас у много чему различит. С друге стране, већ сам рекао након београдских избора да ће неки вид укрупњавања опозиције бити неопходан али да се у том укрупњавању политика и идеологија не смеју ставити у други план“, истакао је лидер ДСС-а.

Он је рекао да охрабрује Ђиласов став да се не сме ништа предузимати или потписивати што би подарило додатни легитимитет сецесији Косова и Метохије.

„А у контексту крајње онеспокојавајућих и све експлицитнијих порука власти о проблему наше јужне покрајине као и све невероватнијих и недоличних јавних обраћања председника Александра Вучића, и идеја о прелазној влади се полако намеће као тема за озбиљно размишљање“, додао је Јовановић.

Према његовим речима, „ситуација (у Србији) је напросто лоша“ у економском смислу, као и по питању слободе медија.

Јовановић је на крају закључио да ради на консолидацији новог ДСС и најавио скори избор професора ФПН Синише Атлагића за члана Председништва.