Прочитај ми чланак

Само ти диши

0

Комшија Бранко већ пар година упражњава неки Јога систем вежби дисања. Каже да му је од тада невероватно боље, техника чини човека здравијим и продужава му живот. Бранку није било довољно да само њему буде лепо, већ је почео и своју мајку Верку, бабу од близу 80 година и 120 килограма да подучава истој техници.

Пише: Иван Ивановић, председник СНП Наши

Верка је ћутке кренула да слуша сина.

Премијер Вучић слично комшији Бранку учи српски народ да коначно почне да дише, тј. да се промени и да и народу буде тако лепо као реформисаном премијеру.

Подучава га и реформише. А народ, као и баба Верка ћутке га слуша. И дише.

Премијер и народ дишу у истом ритму.

Или би барем тако требало.

Премијер реформише испрекиданим дисањем, а народ реформе прихвата уз повремено стењање.

Не, није то што мислите.

Хоћу да кажем да реформе нису ником лаке.

Ни оном што их спроводи ни оном што их прима. Пардон трпи.

Тако исто није лако ни Бранку да учи мајку од 80 година да коначно почне да живи исправно, и да и њој коначно буде лепо. Навикла баба цео живот да живи како хоће. Није ни знала шта је добро за њу. Муче муке, али иде некако.

Реформе које Вучић спроводи су заправо кисеоник за наша народна плућа. Реформе се не спроводе одмах. Него постепено. Док се човек не навикне. Зато премијер то ради ево већ пар година, и непрекидно нам говори да ће ускоро бити боље.

Тако и Бранко, сваке недеље продужава вежбе за пар минута. Суштина је да се повећавањем минута заборави старо дисање и тотално пређе на ново.

Исто је и са премијеровим реформама. Оне су постепене. Прво нам смањује плате, повећава комуналије, сече струју, скида водомер, активира хипотеке…

Бранко је после неког времена успео да дише са Верком скоро 12 сати у континуитету. И каже Верка је сада сасвим друга особа. Омршала и некако је сва другачија. Боја лица јој се променила.

Исти случај је и са премијером и народом. Реформе су практично спроведене и народ их је прихватио. Једном дневно једе, не буни се, плаћа рачуне како би опстајао систем…

Премијер је успео. Народ од пре његовог доласка на власт није исти као и овај народ данас.

Тотално је реформисан.

Али…

Баш пре неки дан сретнем Бранка и питам га како иду вежбе, јел повећао минутажу. Он сав сломљен, једва ми одговара како му је Верка после успеха да дише 24 часа без прекида рекла „диши ти сине Бранко ја више не могу„, и да је да извинете заковрнула начисто.

Кренуо да је обиђе. Прикључили је на „апарате„.

Право да вам кажем, не беше ми пријатно што то чух.

Одмах ми кроз главу прођоше и наше премијерске реформе.

После пар дана чујем да је Верка умрла.

Сада се, да будем искрено плашим да нам се не деси да после реформи премијера и ми не заковрнемо, и не дај Боже запечатимо судбину. Тазе реформисани као Верка.

Само ти Ацо диши, Србија више не може…

Извор: Ослобођење.рс