Прочитај ми чланак

Са протеста „1 од 5 милиона“ затражене оставке Радојичића и Весића

0

На протесту "Један од пет милиона" који се одржава 43. пут у Београду, затражена оставка градоначелника Београда Зорана Радојичића и његовог заменика Горана Весића.

„Терор некомпетентне већине ми грађани трпимо и ћутимо већ седам година“, рекао је глумац Радослав Миленковић Рале, члан удружења Самоодбрана, у чијем се прогласу траже те оставке.

Фото: Твитер

Он је прочитао списак пројеката у Београду које Самоодбрана сматра спорним. Међу њима су Београд на води, гондола на Калемгдану, Трг Славија и укидање главне железничке станице.

„Наша Самоодбрана је решила да више не ћутимо и да проговоримо једним урликом и да укажемо на главне кривце“, закључио је Миленковић.

Мила Јовановић, једна од студенткиња која је учествовала у блокади зграде Рекотората Универзитета у Београду, је казала да је тај унивезитет једина слободна институција у земљи и да је показао аутономију и интегритет.

Ово је „прва победа коју су однели грађани“ рекла је она и додала да Београдски универзитет није место за преписивање.

„Београдски универзитет није Ресавска школа“, закјучила је Јовановић.

Након обраћања протестна шетња је кренула од Платоа, преко улица Васе Чарапића, где су грађани уклонили ограде и баријере на Тргу Републике, постављене због поправних радова на овом, недавно реновираном главном градском тргу.

Шетња је настављена улицама Француска, Цара Душана, Тадеуша Кошћушка и поново преко улице Васе Чарапића до зграде Ректората Београдског универзитета.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!