Прочитај ми чланак

КИПРИЈАНОВИЋ: Са Дверима у Скупштини чуће се они чији се глас није чуо 80 година

0

Коалиција Двери-ДСС је после поновљених избора на петнаест бирачких места прешла цензус и имаће своје представнике у скупштини Србије. Тим поводом за Србин.инфо говорио је Југослав Кипријановић директор информативне службе Двери.

ЈК

Југослав Кипријановић

„После негативне кампање коју је СНС, преко режимских медија, спроводила најжешжће против коалиције Двери-ДСС, после изборне крађе која се десила на бирачким местима у које смо имали увид у току прегледа изборног материјала у просторијама РИК-а,  на изборима 24. априла, а нарочито 4.маја показала се тенденција да су се грађани Србије коначно освестили. Они су рекли не диктатури, а да демократији, да слободи мишљења и изражавања. Коначно смо рекли да ономе чему припадамо као цивилизација, као древни европски народ који баштини демократију“, рекао је Југослав Кипријановић за Србин.инфо.

Он је додао да је ово веома важна победа и да је ово велики корак за враћање себи и својим коренима.

„Ова победа и улазак у парламент коалиције Двери-ДСС је једна велика прекретница за будућност Србије. Сада ће се чути глас обесправљених чији глас се није чуо не само у последњих 26 година од када се вратила демократија у Србију, већ оних чији глас није могао да се чује преко 70 – 80 година у било којој званичној, а посебно законодавној институцији у Србији. Ово је велики корак за враћање себи и својим коренима.“

Кипријановић је нагласио да је јако битно што се опозиција удружила око одбране изборних резултата.

„Посебно је важно успостављање сарадње са другим опозиционим странкама која је успостављена на нивоу одбране изборних резултата и поштовању демократских принципа“, закључио је Кипријановић.