Прочитај ми чланак

РУКА РУКУ МИЈЕ: Споразум Тачи-Вучић значи амнестију за све злочинце на Космету

0

Неке међународне дипломате су шокиране када су сазнале да део коначног споразума о нормализацији односа између Косова и Србије може бити и амнестија за ратне злочине извршене током рата на Косову 1998-1999. године, пише Коха диторе, листа на албанском језику са Косова и Метохије.

Поверљиви извори дневника су казали да су такав предлог чули од званичника Приштине и да постоји спремност преговарача у Приштини и Београду да се тако нешто реализује.

Према дипломатским изворима, амнестија би важила за обе стране укључене у рату на Косову, док би као резултат тога могло бити и расформирање Специјалног суда за ратне злочине бивших високих официра Ослободилачке војске Косова.

Кабинет председника Косова је индиректно потврдио да може бити амнестије, Влада и партије на власти нису коментарисале такву могућност, док је опозиција против тога.

У кабинету председника Косова нису говорили о томе може ли резултат амнестије бити расформирање Специјалног суда.

Чињеница је да се у Србији тренутно само нагађа какав ће бити споразум између Београда и Приштине. Александар Вучић о томе упорно ћути, тако не јавност у нашој земљи не може да добије никакве информације „из прве руке“. Самим тим ствара се страх од тог споразума, у смислу тога шта он носи. Ако се ова претпоставка испостави као тачна, биће то још један невероватан и антицивилизацијски чин који ће бити озакоњен.

Убице недужних цивила током сукоба у јужној српској покрајини биће заувек ослобођени сваке одговорности за своја дела!