Прочитај ми чланак

РОКФЕЛЕР И СОРОШ УПЛАТИЛИ 1.958.218 долара тзв. независним медијима и НВО

0

Злогласни амерички тајкуни Џорџ Сорош и Џон Рокфелер од јануара 2014. до октобра 2016. године уплатили скоро два милиона евра такозваним независним медијима и невладиним организацијама.

soros-rokfeler_f

Aмерички тајкуни Џорџ Сорош и Џон Рокфелер, познати по томе што својим милионима широм света изазивају преврате и крваве грађанске сукобе, велике паре улажу и у медије и НВО у Србији.

Сорош и Рокфелер су од јануара 2014. до октобра 2016. године у стварање хаоса у нашој земљи уложили тачно 1.958.218 долара, показује документација до које је дошао Информер.

 

Лажна пропаганда

Милорад Вучелић, главни уредник недељника „Печат“, сматра да Сорош и Рокфелер премало плаћају своје српске послушнике.
– То су реално бедне паре, осим за особе слабог карактера. Страшно је да неко за тако ситне паре продаје своје самопоштовање, морал и државу. У другим државама се то много више плаћа. Најгоре од свега је то што они никако не могу да остваре своје амбиције и сруше власт у Србији. Они се само баве узнемиравањем јавности, лажном пропагандом и оговарањем – закључује Вучелић.

 

На платном списку Сороша и Рокфелера су такозвани независни медији и невладине организације, чији је једини задатак да лансирају лажне афере и стварају негативну слику о Србима.

Према прецизним подацима до којих је дошао Информер, највише је профитирао Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић, који је од Сороша добио 550.000 долара, а од Рокфелера још 160.000 долара. Прљаве паре америчких тајкуна добијали су и НДНВ Сабахудина Динка Грухоњића, ЦЕAС, чија је шефица НAТО лобиста Јелена Милић, и КРИК Стевана Дојчиновића.

Милионе од Сороша и Рокфелера, како надаље показују финансијски подаци, узели су и Хелсиншки одбор Соње Бисерко и „Жене у црном“.

На тајкунском платном списку су и организације попут Београдског центра за људска права и „Јукома“, који учествују на такозваним грађанским протестима под симболом „Жуте патке“.

Како је Информер раније објавио у више текстова, ове и друге организације и медији су од 2014. до 2016. године наплатили огроман новац и од страних амбасада, министарстава и фондација, па чак и директно од америчког Стејт департмента!?!

Коментаришући ове податке, аналитичар Бранко Радун оцењује да је ово само „врх леденог брега“ јер постоји много организација које Сорош и Рокфелер индиректно финансирају.

zapadne-donacije-nvo-brojke_iff

– Те организације не добијају директно њихове паре, већ се финансирају из других страних извора, уз Сорошев и Рокфелеров благослов. Треба знати да није цео невладин сектор компромитован, јер има и оних који раде корисне пројекте. Међутим, неки од њих иза наизглед бенигних пројеката гурају политичке интересе својих финансијера. Чак су и неке владине институције наивне, па често подрже пројекте који само на први поглед делују чисто и корисно – истиче Радун.

zapadne-donacije-nvo-brojke3f