Прочитај ми чланак

Рогозин подржао Караџића и Младића, па поручио: Да браћа скину издајнике с власти

0

Директор Роскосмоса Дмитриј Рогозин вечерас се обратио својим пријатељима, првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу, и изразио је наду да ће ускоро бити на слободи.

– Два хероја братског српског народа и два моја пријатеља. Професор Радован Караџић – бивши председник Републике Српске у Босни и Херцеговини и генерал Ратко Младић – легендарни командант Војске Републике Српске. Од 1994. до 1996. често смо се састајали. Једном ћу вам испричати о томе детаљно – написао је Рогозин својим пратиоцима на Твитеру.

Он је рекао да се нада да ће „Караџић и Младић бити извучени из хашких тамница, где већ дуги низ година покушавају да их осуде за туђе злочине, које су инспирисале Сједињене државе и њихови помагачи.“

– Срби у Босни и српски народ у целини остају верни традицији нашег вишевековног пријатељства. Надам се да ће Црногорци збацити издајнике са власти и вратити се нашој породици. Само слога Србина спасава – истакао је Рогозин на твитеру, који је нашу националну крилатицу на крају своје објаве написао на српском.

Рогозин је активан на Твитеру, и поред „чистке“ које су спроведене против руских званичника и медија на друштвеним мрежама након почетка специјалне операције у Украјини.

Јуче је Рогозин на оригиналан начин честитао својим пратиоцима Дан Русије, објавивши снимак у ком рецитује песму из чувеног руског филма „Брат 2“.

– Сазнао сам да имам огромну породицу: и стазу и шуму, сваки клас у пољу, реку, плаво небо – све је то моје рођено. Ово је моја отаџбина, ја волим цео свет.

Док Рогозин чита стихове песме, на видео снимку се види руска војна техника – снимци са Параде победе на Црвеном тргу, ПВО системи С-400, оклопни аутомобили Тигр, као и фрегате Пројект 22350 и борбени авиони и хеликоптери.

Рогозин изговара последње стихове док се на екрану види лансирање тешке интерконтиненталне балистичке ракете Сармат.