Прочитај ми чланак

РЕЖИМ ХАОСА И БЕЗАКОЊА: Овај члан Трилатералне комисије диктира нам шта гледамо

0

Не могу да докажем да ли је слика Александра Вучића у школи „Рибникар“ фотошопирана, јер нисам стручан, али не би ме чудило у ово доба вештачке интелигенције када можете да добијете шта год хоћете. Он је отишао у младеновачка села, много времена након убистава, да у ствари стиша ситуацију и убеди људе да више о томе не говоре управо због ових демонстрација које су се потом десиле – изјавио је доктор Владимир Димитријевић, православни публициста и професор књижевности, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је председника Србије назвао „врхунским фалсификатором“ и човеком који само брине за свој рејтинг.

– Србијом влада Шојић и то је запрепашћујућа истина. И ми смо, као у неком цртаном филму, везани за пругу, и док чекамо да нас воз прегази, он нам прича глупе вицеве – упоредио је он.

Димитријевић је вежбу српске војске са НАТО снагама назвао „Платинасти Вучић“, а за ситуацију на северу Косова где Србе хапсе, означио је као одговорног управо председника Србије.

– Кад га је онај српски полицајац упозорио рекавши: „Ако сад повучемо барикаде, ловиће нас по кућама као зечеве“, Вучић му се смејао и рекао: „Много си ти паметан“ – подсетио је саговорник канала Прави одговор. Како је рекао „издаја се наставља“.

Говорећи о заглупљивању омладине, он је предложио да покушамо да замислимо „начин мишљења деце која користе непрестано Тик-ток, где садржај има од пола минута до минут“.

– Тај начин мишљења је потпуно искидан. И непрестано коришћење интернета за било какав рад, сад имате џи-пи-ти, вештачка интелигенција пише домаће задатке, ради математику и тако даље. Још 2021. године један немачки психијатар, писац књиге „Дигитална деменција“, показао је какве страховите последице има мнасовна примена интернета, да се буквално код деце не развијају синапсе, везе између можданих ћелија, и да долази до једног својеврсног заглупљивања нових генерација – упозорио је Димитријевић.

Што се тиче духовног стања наше нације, рекао је да га изненађују они који враћају пакет киселе воде 5+1, тако што врате само пет пуних флаша, јер су ону шесту попили, зато што пише да је једна гратис, већ га изненађују образовани интелектуалци који бране режим.

– Они су образови и довољно интелигентни да виде шта се дешава. Међутим, ако нам причају причу како председник својим потезима „вара запад“, онда можемо да закључимо да они тако причају јер су нешто добили – приметио је Димитријевић.

Упитан где се изгубило то да смо спремни да ризикујемо неку малу угодност да бисмо се супротставили неправди, рекао је да је то зато што смо се одрекли вере.

– Одрекли смо се хришћанства, а хришћанство нам је давало храброст и слободу. Када је један мучитељ безуспешно мучио неког хришћанина да се одрекне Христа, на крају му је рекао: „Добро, не мораш јавно да се одрекнеш Христа, али шапни мени на уво да се одричеш, и пустићу те“. Овај му је одговорио: „Знаш шта си ми сад рекао? Да одсечем себи главу и да идем куд хоћу“ – испричао је Димитријевић.

Он је упитао да ли смо ми продали „веру за вечеру“ и „поштење за печење“.
– Ако нисмо народ витезова, ако нисмо народ Обилића, ми смо нико и ништа – закључио је.

Димитријевић је упозорио да ће за грехове које чинимо све да нас сустигне казна као што је сустигла све оне комунисте који су секли српске записе, света стабла по селима након Другог светског рата.

Он је подсетио како је византијски цар на Велики четвртак прао ноге дванаесторици највећих просјака у Цариграду.

По њему у Србији влада анархотиранија, односно хаос и безакоње. За Дарију Кисић која као министар за бригу о породици учествује у разарању породице, подсетио је да је она позивала на изборе говорећи да корона не напада на гласачком месту. Казао је да је „Вучић го“, а да је помињање резолуције 1244 само „смоквин лист“, којим прикрива своју голотињу. А казао је и ко нам уређује ТВ садржаје, а ради се о члану Трилатералне комисије за Балкан. О свему томе погледајте детаљније у емисији на каналу Прави одговор.