Прочитај ми чланак

РЕАГОВАЊА ДВЕРИ НА ИЗЈАВУ Сулејмана Угљанина да не признаје српску државу

0

Двери поручују Угљанину да ако му не одговара да живи у Србији, врата су му широм отворена, а Двери се прве нуде да му купе аутобуску карту, а може и авионску, али у једном смеру.

Србија ако је озбиљна држава, морала би хитно да реагује на изјаву Сулејмана Угљанина, оптуживши српску државу као „геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином њене организације“.

У озбиљној држави би био већ одавно на информативном разговору. Време је да овом човеку неко озбиљно скрене пажњу на понашање, јер је очигледно да је ова изјава кривично дело.

Двери му поручују ако му не одговара да живи у Србији врата су му широм отворена, а Двери се прве нуде да му купе аутобуску карту, а може и авионску, али у једном смеру.

Угљанин се из дана у дан поистовећује са злогласним Аћиф ефендијом, сарадником нациста и окупатора у Другом светском рату, који су клали Србе и Муслимане који му се нису потчинили. Данас, у 21. веку, тај исти злочинац, који је починио многобројне геноциде на простору Рашке области, идеолошки је узор Сулејману Угљанину.

Очигледно је да Угљанин има задатак да уз подршку из западних амбасада и страних служби вређа и провоцира, негирајући српску државу. Није довољна изјава министра Стефановића. Институције раде по моделу: проблем испод тепиха оставити, па када се деси да проблем нарасте, обично за последицу има де се српски народ окриви да је геноцидан.

Жалосно је то што ниједна политичка странка која представља Муслимане не осуђује ово дивљаштво и што од две званичне Исламске заједнице на простору српске државе нема ни једне речи које осуђују андидржавно деловање председника Бошњачког националног већа, који перманентно злоупотребљује мањинска национална права.

Поставља се питање да ли постоји Тужилаштво у овој држави или не?! Хоће ли нека државна институција стати овом фундаментализму на пут, којим се Угљанин залаже за рушење уставног поретка Републике Србије?

На крају, остаје да видимо да ли ће се неко од носиоца извршне, законодавне, или судске власти огласити или ће се и даље по систему ноја и забодене главе у песку решавати питање опстанка прве српске државе – Рашке области у саставу Републике Србије.

Борко Пушкић

члан Председништва Двери из Рашке области