Прочитај ми чланак

РАСПАД система у СПС!

0

На ратној нози су овог пута Дијана Вукомановић и Новица Тончев, а сукоб је избио због финансијске кризе која ових дана потреса странку. Вукомановићева је Тончеву поручила да СПС није ДС, а он јој је узвратио да она не би била нико и ништа без СПС-а.

Љ

Фацебоок/Новица Тончев – Шта је један стан за искреног социјалисту: Новица Тончев

На ратној нози су овог пута Дијана Вукомановић и Новица Тончев, а сукоб је избио због финансијске кризе која ових дана потреса странку. Вукомановићева је Тончеву поручила да СПС није ДС, а он јој је узвратио да она не би била нико и ништа без СПС-а.

Дијана Вукомановић, висока функционерка социјалиста, реагујући на предлог Новице Тончева да је решење за излаз из кризе у којој се СПС нашао узимање кредита и стављање станова чланова Председништва под хипотеку, поручила је партијском другу да копира демократе.

Ружић: Жртвујем се 20 година!

Бранко Ружић, потпредседник социјалиста, реагујући на предлог Новице Тончева истакао је за „Ало!“ да се он годинама жртвује за СПС.
– За партију се жртвујем откад сам у њој, тако да то за мене не би било ништа ново. Више од 20 година – казао је Ружић. Додуше, када смо га упитали да ли то конкретно значи да би ставио свој стан под хипотеку како би спасао СПС-а, одговор нисмо добили.

– Друг Тончев није нимало оригиналан, већ копира модел који су покушали да спроведу функционери Демократске странке. Постоји законска и партијска процедура како се решавају финансијски проблеми и дугови – казала је Вукомановићева за „Ало!“ и поручила Тончеву да партија није приватно предузеће.

– Дакле, треба да поступимо у складу са извештајем државног ревизора и у складу са статутом наше партије. Партија није и не може да буде приватно предузеће – одбрусила је свом партијском другу Вукомановићева.

Новица Тончев јој није остао дужан! Он је одмах узвратио ударац и својој страначкој колегиници поручио да би била нико и ништа без СПС-а.

– Очекујем да моја уважена другарица Дијана презентује на органима странке неки оригиналнији предлог. Ако се плаши да случајно не остане без стана, онда не треба да се бави политиком – казао је он за „Ало!“ и запитао се: „Шта је један стан за искреног социјалисту?“.

– Мораш нешто у животу и да даш партији, а не само да узимаш. Њој је партија дала идентитет, функцију, посланичку плату и могућност да се слика и путује по свету – одбрусио је Тончев и позвао Вукомановићеву да се жртвује зарад добробити странке.

– Дошло је време да се СПС спасава од банкрота и ево, ја је позивам да се мане празне теорије и да уради нешто практично – поручио је Тончев. Према његовим речима, ако се нешто не предузме, Социјалистичку партију не чека светла будућност.

– Иначе, суноврат ДС-а ће бити мачји кашаљ у односу на оно што ће се нама догодити – закључио је он. Подсетимо, Новица Тончев је изашао у јавност са предлогом како да СПС изађе из финансијских проблема.

– Мој предлог је да узмемо кредит и да сви чланови Председништва ставе станове под хипотеку. То је добар тест да видимо коме је од другова стало до опстанка партије сада када је најтеже – казао је он.