Прочитај ми чланак

РАФОВИ ПУНИ СРПСКИХ НАМИРНИЦА – јавна је тајна одакле роба

0

Повећање такси које је Приштина увела на производе из Србије и БиХ скоро да није имало никакав утицај на живот становника на Северу Косова, преноси Коссев.

У маркетима можете пронаћи скоро све прехрамбене производе из Србије. Јавна је тајна да роба на Косово из Србије улази шверцерским каналима, али и из суседних држава. Према мишљењу многих, такав сценарио је био виђен након што су таксе увећане за 100 одсто.

Скоро све што можете пазарити у маркетима у Србији, млеко и млечне производе, слаткише, безалкохолна пића, па све до кућне хемије, можете пронаћи и на рафовима продавница на Северу Косова. Многи би се запитали како, када је Приштина повећала таксе на производе из Србије и БиХ за 100 одсто. Одговор је једноставан – алтернативним путевима.

А да су становници Северног Косова морали да се снађу, како би у маркетима могли да пазаре основне животне намирнице, за Н1 је потврдио и Радош Петровић, представник српских привредника са Косова.

„У продавницама за сада има свих производа. Фабрике из Србије су нашле начине да преко других земаља допреме робу на Косово. Роба стиже разним каналима, али и из јужног дела Косова,“ каже Петровић.

Петровић, као и остали привредници са Косова, сматра да ће Приштина морати да укине таксе. До тада, према његовим речима, постоји интерни договор српских привредника да цене производа не поскупљују.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!