Прочитај ми чланак

Прва научна анализа – др Петровић: О везама режима А. Вучића са Вељом Невољом

0

Др Драган Петровић је указао на недопустиве елементе додира и чак спреге криминала и преступника у Србији са представницима система безбедности и чак власти, односно изостанка правовремене акције на предупређењу појава преступништва.

Случај Веље Беливука и најтежих злочина и преступа које је извршавала ова криминална група, а имала подршку управе Партизана и у најмању руку преблаге реакције безбедносних структура Србије.

Уочене бројне злоупотребе и пропусти, чак је син председника Вучића се дружио са овим злочиначким кланом. Неки елементи функционисања система такође кореспондирају са криминалом и злоупотребама, пример прекомерно задуживање у иностранству и изостанак детаљног увида у трошење средстава, посебно путем јавних набавки и тендера, где је додатан проблем блокада медија.

Др Петровић је анализирао тешко стање привреде Србије која има потпуно погрешну концепцију, која фаворизује страни капитал и интересе, интересе тајкуна и не доводи до развоја земље, већ до њене девастације, задужености и продаје ресурса, те осиромашења широких слојева становништва.
Недопустиво стање и у врху САНУ, дела управљачке стручњачке елите, па је неопходна акција, а као светао пример указао на РАС академију, часопис Геополитику и алтернативне медије, синдикате полиције и безбедности, те поједине организације и покрете који критикују режим и пружају алтернативу, а да и сами у исто време нису зависни од страних центара моћи. .