Прочитај ми чланак

ПРОВЛАДИНЕ НОВИНЕ ТВРДЕ: Сорош руши Вучића!

0

Руски обавештајци дошли до поузданих података да је амерички тајкун одвојио силне паре да би преко НВО и 'грађанских протеста' у Србији изазвао улични рат... Сорош се крије и иза "жуте патке", тврде Руси.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Руски обавештајци дошли до поузданих података да је амерички тајкун одвојио силне паре да би преко НВО и ‘грађанских протеста’ у Србији изазвао улични рат… Сорош се крије и иза „жуте патке“, тврде Руси.

Џорџ Сорош, злогласни амерички тајкун који стоји иза већине „обојених револуција“, човек који не крије да је лично заслужан за протесте на „Мајдану“, који су довели до крвавог рата у Украјини, одвојио је чак 20 милиона долара за „интервентно финансирање демократије у Србији“!
Ово је драматично упозорење руских обавештајаца који су дошли до поузданих података о Сорошевим плановима у нашој држави. Како Информер сазнаје, руски агенти су, по налогу председника Владимира Владимировича Путина, упозорили власти у Београду на „зло које се спрема“.

Радикализација!

Према речима наших саговорника, план Сороша и његових оперативаца јесте да „политичку ситуацију у Србији максимално радикализују“ и доведу до уличних сукоба и озбиљне политичке кризе.

– Крајњи циљ је да се руски утицај на врх српске политике смањи што је више могуће. Сорош и амерички центри моћи који стоје иза њега као највећу опасност у Европи тренутно виде „руску Србију“. И зато неће жалити ни пара, ни сваке друге подршке да на власт, овако или онако, врате оне који беспоговорно слушају Запад – објашњава наш извор. Упитан како „сорошевци“ мисле да на силу промене вољу народа, он одговара:

– Не заборавите, на почетку сукоба у Украјини већина Украјинаца је била за Порошенка. Иако у Македонији и даље убедљива већина људи подржава владајући ВМРО, Сорош је успео да изазове највећу кризу у модерној политичкој историји. Тако нешто, по македонском рецепту, покушаће и у Србији…

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Према руским информацијама, Сорош ће 20 милиона долара у „српски случај“ у наредних годину дана уложити кроз разне пројекте – од подршке медијима, преко пројеката НВО за развој „цивилног друштва“, до школовања политичких и медијских кадрова. Сви ти званични пројекти, међутим, биће само маска, а највећи део кеша ће доћи до организатора протеста који треба да изазову хаос.

– Сорош, више или мање скривен, стоји и иза протеста „жуте патке“. Готово све НВО које се појављују као организатори протеста „Не давимо Београд“ у крајњој инстанци су финансијски повезане са Сорошем и његовим организацијама – тврди наш саговорник.

Службеници ЦИА на ‘жутој патки’

Подсетимо, конкретан доказ да Американци директно учествују у покушају изазивања хаоса у Србији јесте и то да су Соломон Блек, специјалац Стејт департмента за кризне ситуације, и саветник амбасадора Денис Ибишбеговић прерушени у шетаче учествовали у демонстрацијама „жута патка“.

Како сазнајемо, Руси су Србији, осим информација, понудили и искуство у борбу против антидржавних активности.

– На располагање су нам ставили неке од својих најискуснијих људи који су се у Русији успешно обрачунали са покушајима „обојене револуције“… – преноси Информеров извор.
Амерички интерес

Званично, нико није хтео да коментарише наша сазнања. На другој страни, аналитичар Бранко Радун оцењује да ово није први пут да се Сорош меша у политику Србије.

– Сорош то не ради само у Србији, већ у већем делу Европе и света. На тај начин обезбеђује да те земље раде у америчком интересу. Притисак на Србију није безазлен! Али у овој фази не бих рекао да је то рушење Вучића, већ пре као покушај његовог слабљења. Међутим, ако досадашњи притисак не да резултате, сигурно ће се прећи на његову радикализацију – закључује Радун.