Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У ТИРАНИ због доласка Вучића и Додика ескалирао у сукоб с полицијом ВИДЕО

0

Протест покрета Самоопредељење у Тирани против присуства председника Србије Александра Вучића ескалирао је у сукобе са полицијом.

На протесту демонстранти носе и заставе тероритичке Ослободилачке војске Косова. Протест, иначе, како јавља приштинска Коха, није одобрен.

Ипак, покрет Аљбина Куртија није одустао од демонстрација против доласка председника Србије, као и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, који вечерас стижу у главни град Албаније на самит Процеса Брдо Бриони.

На снимку Косова прес из Приштине виде се демонстранти који носе транспаренте са порукама да су Вучић и Додик непожељни.

Званичник покрета Самоопредељење Бојкен Абази је на почетку протесту казао да су Вучић и Додик двојица политичара која не признају косовску независност и додао да је ово први пут да Додик који је, како тврди Абази, непожељан у САД, долази у Тирану, преноси РТВ 21.

Демонстрације су организоване у главној градској улици, Булевару мученика нације, у близини Скендербег трга и седишта председника Албаније и канцеларије премијера.

У Тирани су у току протести припадника Самоопредељења са Косова, због доласка председника Србије Александра Вучића.

Раније данас је најављен протест против доласка председника Србије Александра Вучића и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, који су у појединим албанским медијима проглашени персонама нон грата.

Самоопредељење је навело да ће они организовати активности како би на „миран и симболичан начин изразили противљење посети Вучића и Додика“.

Позвали су и медије да испрате догађај.

У Тирани се вечерас и сутра одржава самит Брдо-Бриони процеса, на којем, поред осталих регионалних лидера, учествују и Вучић и Додик, као и представници ЕУ и Пољске.