Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Необична рута – кроз тунел Вучићевих лажи

0

Суботња дванаеста протестна шетња „Један од пет милиона“ у Београду имаће неуобичајену руту.

Почетак шетње, према најавама, као и увек биће на Платоу испред Филозофског факултета, а крај испред просторија РЕМ на Тргу Николе Пашића. Ићи ће се од Платоа, улицама Узун Мирковом, Париском, Кнеза Симе Марковића, Поп Лукином, Бранковом, кроз Теразијски тунел, Светогорском, Таковском и код зграде Скупштине Србије скреће се за Трг Николе Пашића. Организатори скупа на својој Фејсбук страници написали су да се у суботу отвара „Тунел лажи Александра Вучића“ и да треба понети маске.

На овом протесту грађанима ће се обратити Драгана Ракић, потпредседница ДС, психолог Жарко Требјешанин и председник Синдиката лекара и фармацеута Србије Раде Панић.

Уочи протеста, у Великој сали општине Стари град од 16 часова биће одржана оснивачка скупштина Асоцијације слободних одборника. Очекује се присуство више од 400 одборника локалних парламената из читаве Србије, а на дневном реду састанка биће усвајање Манифеста за деловање Асоцијације слободних одборника, као и избор радних тела ове организације. Пред почетак скупштине одборници ће потписивати Споразум са народом. После радног дела састанка одборници ће се из зграде општине Стари град упутити ка Платоу Филозофског факултета, како би се придружили протесту.

„Понесите маске“

У позиву организатора грађанима се поручује да понесу маске, и да грађани знају зашто. Реч је о медицинским маскама, и о изражавању протеста због посете председника Србије Александра Вучића Институту за мајку и дете у сезони грипа и карантина.

Леви блок се придружује окупљању „Маме су мафија“

Организације које себе сврставају у Леви блок саопштиле су да ће прескочити шетњу у суботу и да се придружују скупу „Маме су мафија“. Окупљање „Маме су мафија“ организује Татјана Мацура и Странка модерне Србије у недељу, 24. фебруара, у 12 сати, такође на платоу испред Филозофског факултета у Београду. Леви блок наводи у саопштењу да политичари из Савеза за Србију само глуме демократичност, и да је однос редара СЗС према њима разлог изостанка из шетње. Кад је реч о окупљању „Маме су мафија“, реч је о протестима због Закона о финансирању породице. Мацурина СМС је потписник заједничког документа Савеза за Србију „Споразум са народом“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!