Прочитај ми чланак

Протесна шетња (Београд, 28, јун, 16:00): Косово није на продају!

0

Kosovo-nije-na-prodaju
На Видовдан, у 16.00 часова, са платоа Филозофског факултета, креће протестна шетња до Владе Србије.
Позивамо све којима је Косово и Метохија у срцу да се придруже овом протесту.

(ДСС)
Актуелна власт чини све што може да до Видовдана поништи сваки траг српске државности на Косову и Метохији, а српски народ на Косову препусти на милост и немилост албанских сепаратиста. Најславнији датум српске историје замењује се за датум понижења, када ће и Србија, последња у Европи, добити право да отпочне преговоре о уласку у Европску унију. За такав датум и такву жалосну привилегију, Србија даје своју основну територију и најсветији дан на који се родила замењује за датум своје сахране.

Да би добили тапију на косовску земљу стране силе и садашња власт ругају се Видовдану и косовском завету, руше косовски стуб, затиру његово морално значење, мењају историјску свест српског народа. Ако власт каже да Косово није Србија, за ту нечувену лаж и највеће понижење добиће најмизернију награду звану – датум!

Али нећемо дуго чeкати дан када ће се стидети сви који су у тој срамоти суделовали, нагонећи Србију да окрене главу од Косова и Метохије зарад уласка у Европску унију, што ниједна држава није урадила у својој историји. И то у часу кад се свет увелико пита да ли ће у скорој будућности Европска унија уопште постојати, на њен мрачни олтар Србија већ приноси оно највредније што има.

Уосталом, зашто ова власт прети да неће спровести бриселске споразуме, ако не добије датум, уколико су ови споразуми у складу са Уставом и државним и националним интересима? А колико ли се тек срамоти Уставни суд који послушнички одбија да врши своју дужност и од државоубица заштити уставни поредак Србије.

Ако нас данас власт пребројава и чини јој се да нас је мало, време ће показати колико нас има. Србија се неће одрећи Косова док не промени своје име! Косово је Србија, а без Косова и Видовдана, Србија није Србија!