Прочитај ми чланак

ПРЕМА ПРВИМ РЕЗУЛТАТИМА СНС победила у Шапцу, Параћину и на Новом Београду

0

У Шапцу су по свему судеЋи цензус прешли само СНС, листа коју је водио досадашњи градоначелник Небојса Зеленовић и листа његовог коалиционог партнера Групе грађана Западна Србија, која је добила много мање гласова него на прошлим изборима. И то је по свему судећи пресудило да у укупном збиру СНС оствари победу. Према до сада доступним подацима СНС има два одборника више од збира до сада владајуће коалиције. СПС није прешао цензус на изборима у овом граду.

У Параћину се десило нешто слично, и Саша Пауновић после 18 година напушта место првог човека града. СНС је и овде био јачи у укупном збиру.

У Параћину се десило нешто слично и Саша Пауновић после 18 година напушта место првог човека Параћина.

На Новом Београду листа Александра Шапича је појединачно најјача, али у збиру СНС и СПС имају преко 50%. Ако не буде неких до сада непознатих коалиција, Нови Београд ће водити кандидат странке Александра Вучића.

Ако се ови резултати потврде, СНС ће преузети власт и у овим градовима што је још један доказ да је у Србији скоро немогуће победити Српску напредну странку без обзира на то ко врши власт на локалу.

Изузетак су по свему судећи само Милан Стаматовић у Чајетини и Драган Јовановић у Тополи