Прочитај ми чланак

ПРЕДАО ЗАХТЕВ: Због Бркића је Миливојевић спреман да иде у затвор! (ВИДЕО)

0

Срђан Миливојевић је данас предао захтев Управи за извршење кривичних санкција (директору Дејану Царевићу) да му дозволи да у затвору посети новинара Милована Бркића.

„У јавности се појављују противречне информације о здравственом стању господина новинара Милована Бркића, а веома су забрињавајуће оне које долазе од његових адвоката и колега новинара. Поднео сам званично писани захтев, испред групе Народних посланика, да нас информишу у каквом се стању налази новинар Бркић, али добили смо информације које не одговарају онима које добијамо адвоката. Желим зато, као члан скупштинског Одбора за људска и мањинска права, лично да се уверим у каквом је Милован психо-физичком стању. Морам да обављам свој посао Народног посланика у складу са Уставом и Законом, образом и моралом“, рекао је за Србин.инфо народни посланик и потпредседник Демократске странке, Срђан Миливојевић.

Он је нагласио и да је одмазда режима над Бркићем „претња слободним новинарима и показна вежба шта је режим Александра Вучића у стању да уради сваком појединцу који се бори за слободу“.

„Сетимо се само кроз какву је голготу прошао новинар Дејан Петар Златановић“, подсетио је Миливојевић на хапшење и притварање уредника Србин.инфо, који је чак 50 дана провео у Централном затвору, а и даље му суде јер је критиковао режим на пријављеном и одобреном протесту за Косово и Метохију.

„Шокира ме што Александар Вучић експлоатише случај Милована Бркића до крајњих граница. Тај исти Вучић је изговарао далеко теже речи од Милована и НИКАДА кривично није одговарао! Није му суђено ни кад је говорио: „убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана“, а Бркића је осудио. Исти Александар Вучић је делио магазин „Таблоид“ бесплатно када му је одговарало то што је писало, а сада прогања његовог уредника“, констатовао је Миливојевић.