Прочитај ми чланак

Право лице СНС-а: Дијана и језиви директор дома здравља који урнише запослене!

0

О Дијани Хркаловић и њеним радњама док је била десна рука министра полиције Небојше Стефановића тек ћемо се наслушати, јер режимски медији раде пуном паром. Ипак, један од упечатљивијих детаља с њеног почетка каријере је свакако прелазак из странке Богољуба Карића у СНС, где ју је широкогрудо дочекао Александар Стојановић, озлоглашени директор Дома здравља "Милутин Ивковић".

Права је реткост наћи озбиљну, особу с ауторитетом, у редовима Српске напредне странке. Отуда и не чуди што је, касније ће се испоставити прва дама режима, у СНС нашла ликове по мери.

Палилуски кабадахија и партијски кадар на челу Дома здравља Палилула урнише запослене, и прети „ногом у дупе“, о чему је Директно.рс више пута писао, а управо ју је он дочекао када је прешла у напредњаке 2012. Додајмо да је на Палилули стасао и Александар Јовичић, хапшени председник општине, због омогућавања нелегалне градње.

– Ауууу, 2012. година, општински одбор Палилула СНС. Да ли вам је позната млада нада српске полиције? – подсетио је на Твитеру Немања Шаровић, председник покрета „Љубав, вера, нада“.

Да се не заборави, Дијана Хркаловић се запослила у БИА, по налогу Александра Вучића, а онда и у МУП-у где је имала вртоглав напредак, а сад је режимски таблоди оптужују и да је руководила кланом Вељка Беливука. Оно што је неспорно, опозиција је више пута упозоравала да тадашња државна секретарка Министарства унутрашњих послова прелази своја овлашћења и организује прислушкивање новинара и опозиционих политичара.

Хркаловић је била десна рука министра полиције Небојше Стефановића и шта је она све радила и по чијем налогу, тек ћемо се наслушати. За сада је у Централном затвору у притвору и сумњичи се за трговину утицајем и заташкавање трагова након убиства Властимира Милошевића 2017.

Прешла је пут од миљенице Александра Вучића, СНС и прорежимских таблоида, до државног непријатеља који управо напредњачком лидеру ради о глави. Све оно што је опозиција говорила о Дијани Хркаловић, сада власт присваја као сопствену верзију о њој, иако им је до јуче била узданица и нада.

И док се сад режимски и мање режимски таблоиди, утркују да открију што више грозних детаља из њене живописне каријере на функцији у МУП, Директно.рс је о томе извештавао и био на ветрометини. Зна се ко је Дијану врбовао, запослио и промовисао у то што јесте.