Прочитај ми чланак

ПОСТАЈУ СТРАНКА: Покрет Доста је било кренуо у скупљање потписа

0

Покрет Доста је било почео је прикупљање потписа за оснивање странке. Оснивачка скупштина одржаће се у последњој недељи јануара, а за другу суботу фебруара заказана је прва скупштина странке Доста је било, најављују у овом Покрету.

sasa radulovic print skrin2

– Верујемо да ће ове године бити расписани још једни ванредни парламентарни избори јер премијер, осим самог себе, нема другог кандидата за председничке изборе. Велика скупштина странке биће почетак предизборне кампање за изборе на којима ћемо победити владавину једног човека да би Србија преживела.

Покрет “Доста је било” је због свог јасног програма и доследности принципима постао лидер опозиције по подршци коју му грађани дају. Подршка стабилно расте. Од избора до данас је више него удвостручена.

Исцрпели смо потенцијал волонтерског покрета на републичком нивоу и желимо да будемо више од протеста против трулог система. Прерастамо у странку са циљем да победимо на изборима, променимо Србију и направимо здрав систем – саопштио је Покрет „Доста је било“.

Покрет “Доста је било” је настао као удружење 27. јануара 2014. године.

– Те године нам је поверење указало 2,1% грађана. Две године касније освојили смо поверење 6,02% грађана и постали парламентарна политичка организација. Данас, након три године од оснивања и пола године од уласка у Скупштину уживамо поверење преко 15% грађана. Време је да “Доста је било” прерасте у странку. Политичке странке су потребне сваком друштву. Само не уништитељске и паразитске.

Србији је потребна нова политичка сцена. Нова левица. Нови центар. Нова десница. Нови људи и нова правила игре. Покрет “Доста је било” прераста у политичку странку центра. Победићемо на изборима и једном за свагда направити од Србије земљу у којој се радо и лепо живи – саопштили су из ДЈБ.