Прочитај ми чланак

ПОПОВИЋ О АМБАСАДОРУ САД: Ради против наших интереса и не даје нам пријатељски савет

0

pol-aleksandar popovi

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Мајкл Кирби поново узима за право да одређује шта треба, а шта не, да буде политика Србије, шта су интереси Србије, а шта нису.

Данашњом изјавом о томе да за Србију тренутно има важнијих питања од питања имовине на Косову и Метохији, Мајкл Кирби се поново, кршећи све дипломатске норме, меша у унутрашња питања наше земље.

Пошто се Влада Србије коју предводи Александар Вучић неће усудити да се на било који начин замери америчком амбасадору, јер од њега, у крајњој линији, прима наређења и смернице, важно је да у Србији неко данас покаже да се са таквом поданичком политиком према Вашингтону и Бриселу не слаже.

Дакле, господине Кирби, слободно саветујте сопствени државни врх шта му је интерес, а шта није. У то се Србија никада неће мешати. Расправите сами да ли сте, или нисте, подржавали заметке Ал Каиде док су се борили у Авганистану, да ли сте или нисте наоружавали људе који су данас језгро тзв. „Исламске државе“, и, пошто су одговори на ова питања потврдни, у чијем је то било интересу и за кога је то било важно?

Пошто су албански сепаратисти на Косову и Метохији за САД пријатељи и пошто су САД, кршећи међународно право, огњем, мачем и трговином органима, успоставиле лажну државу на међународно признатој територији Србије, сасвим је јасно да оно за шта амерички амбасадор тврди да за Србију није важно, за нашу земљу јесте битно. Јер, они који раде против наших интереса нам никада неће дати пријатељски савет.

(ДСС, Србин.инфо)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.