Прочитај ми чланак

ПОЛЕМИКА ВУКАДИНОВИЋА И КРСТИЋА поводом дружења Српске листе са Харадинајом

0

На пријему поводом 18. рођендана „Алијансе за будућност Косова, којег су организовали Рамуш Харадинај, Фатмир Љимај и Кадри Весељи, присуствовали су председник, министри и посланици из редова "Српске листе" који су се, како фотографије показују, добро провели и забавили.

Па смо тако могли видети у срдачном и пријатељском дружењу са Рамушом Харадинајем – човеком кога Србија терети за ратне злочине и тражи његово изручење – и осталим терористима из „Републике Косова“ људе као што су Горан Ракић, градоначелник Косовске Митровице и председник „Српске листе“, затим заменик премијера „Косова“ и Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, министар за пољопривреду у влади Косова Ненад Рикало, министар локалне самоуправе Иван Тодосијевић, Игор Симић, портпарол „Српске листе“ и други функционери.

Поводом овог скандала повела се оштра полемика на друштвеној мрежи Твитер између народног посланика и уредника „Нове српске политичке мисли“ Ђорђа Вукадиновића и неформалног саветника председника Србије Александра Вучића (и бивши саветник за медије Бориса Тадића), Небојше Крстића.

Све је почело синоћ, када је Ђорђе Вукадиновић на Твитеру поделио вест са НСПМ-а и успут питао Крстића и СНС „ботове“ шта имају да кажу о овом крајње непримереном гостовању самог врха „Српске листе“ на пријему код Рамуша Харадинаја и других званичника самопроглашеног „Косова“.

„Председник, посланици и министри ‘Српске листе’ на рођенданској журци код Рамуша, Фатмира и Весељија. Шта то би, драги ботови и СНС-овци? Питам вас, који о себи волите да мислите да сте патриоте: ‘Ацо Србине’, @Krle22, бели лаве, јагње и остала дружино. Или су опет други криви?“, написао је Вукадиновић.

Небојша Крстић сачекао је данашње јутро како би одговорио Вукадиновићу.

„Ђорђе, увек сам ти завидео на храбрости да браниш Косово с Теразија. За то заиста треба имати муда“, поручио је он.

Потом му је Ђорђе Вукадиновић узвратио:

„Мислим да су још много већа потребна за брањење СНС-а и Вучићеве политике. А што се Косова тиче, ја само слушам тј. подржавам пријатеље са КиМ (Славишу Ристића, Марка Јакшића, Миловића, Богдановића…) којима верујем и који кажу да горе и погубније власти од ове није било“, казао је Вукадиновић.

Затим је уследио један крајње злонамерни коментар Крстића.

„Ти, по старом обичају, са безбедне даљине браниш најопскурнији популизам који се у пракси преточи у врло опипљива добра“, написао је он.

Вукадиновић на ову провокацију није остао дужан и покушао је Крстића да врати на почетну тему ове виртуелне дебате.

„Ма, наравно да сам лош, и најгори. Али, драги моји, да не заборавимо тему овог нашег малог диспута. Елем, ваши (СНС) косовски челници (‘Српска листа’), од зла оца и од горе мајке, јер нико други, иоле пристојан то није хтео, грле се и пију са Харадинајем и Лимајем. Ваш коментар?“, поентирао је он.

Потом је Крстић, и даље изврдавајући одговор на постављено питање, покушао да „увреди“ Вукадиновића алудирајући на његову патриотску оријентацију.

„Ниси ти, Ђорђе, најгори. Ти један од најбољих популиста и демагога патриЈотске оријентације. А тај успех изнова потврђујеш у немалој конкуренцији. Јанковић, Јеремић, Обрадовић и слични могу да ти само завиде“, написао је Крстић.

На шта му је Ђорђе у коментару узвратио речима да је он „генерално срећан човек“, а потом додао и ретвит:

„Хвала. Волео бих заиста да могу да узвратим комплимент. А што се наведених ликова и конкуренције ми тиче, можда нису неко цвеће, али нису баш ни најгори. И сигуран сам да нико од њих не би био у коалицији са онима за које каже да су ‘лично’ клали и вадили очи српској деци. Енде“, прокоментарисао је Вукадиновић.

Крстић је потом у коментарима обратио још једном, и даље се не држећи теме, изневши неосноване оптужбе на рачун припадника опозиције.

„Наравно. Они гаје исти псеудопатриотизам као и ти. И они бране Косово и јуначе се против Харадинаја из свог београдског, бечког и њујоршког салона“, написао је он.

Већина коментатора је била на страни Вукадиновића и једино су му замерили то што се уопште упуштао у расправу са пронунисираним СНС ботом и Вучићевим апологетом, јер се са њима, генерално, не расправља.

„Само сам хтео да од њега као врховног СНС бота чујем коментар архискандала са комплетном ‘Српском листом’ (са Ракићем и свим министрима) на журци код Харадинаја, Весељија и Лимаја. Нисам добио одговор, али сам добио прозивке и нападе ад хоминем. Али, добро. Признајем, било ми је слатко да га-их приупитам за мишљење поводом ове бруке са ‘Српском листом’ на журци код Рамуша и друштва. Могао је макар да каже нешто у стилу: ‘Да, то је збиља срамота и скандал, али с друге стране…’ Међутим, не. Ни реч осуде“, закључио је Вукадиновић.