Прочитај ми чланак

ПОКС Београд: Српски језик кажњавају новчано и/или затвором

0

Саопштење ПОКС Београд преносимо у целости.

„Поништићемо наметнути закон који нема утемељење у српском језику, а који ова напредна власт спроводи уз претњу затвора грађанима Србије.То ће бити први предлог закона који ћу поднети из посланичке клупе у новом, четрнаестом сазиву.

Не само да родно сензитивни језик нема речник, правопис и граматику, него ће тај апсурд морати да се примењује од 20. маја ове године.

Када незналице окупирају државу и уз то не знају да у Србији званично имамо само српски језик, онда не схватају да је појам рода у законском смислу супротан значењу у српском језику. Тада добијамо напредњачки закон, бесмислен у српском језику, култури и историји. 

Да ситуација није наивна, свако ко ту будалаштину не буде примењивао у средствима јавног информисања, казниће се новчано и/или затвором.

Парадокс бесмисла је увођење тог непостојећег родно сензитивног језика у уџбенике наше деце, као и у сва остала наставна средства.

Напредни другари, српски језик вам не дамо и тај накарадни закон ћемо да поништимо!“, изјавио је потпредседник ПОКС, Владимир Ђорђевић.