Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Новинари ућуткали СНС бота! Хтео због Вучића да прекине конференцију!

0

Конференцију за новинаре председника Народне странке покушао је да прекине СНС бот који је, попут Симе Спасића, говорио неповезано и вређао Јеремића, али му новинари нису дали да до краја спроведе свој наум.

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је након тог инцидетна да ће после промене власти актуелни председник Србије Александар Вучић и вођа криминалног клана Вељко Беливук „добити прилику да у затвору десетинама година расправљају“ ко је кога звао и ко је из садашње власти био веза са Беливуковом групом.

„Надам се да ће тужилаштво и правосудни органи у поступку против Беливука урадити свој посао у складу са законом и професионалном етиком. Челници актуелног режима морају да сносе политичку одговорност за ширење организованог криминала у Србији, све и да није тачно ништа од онога што се у јавности појавило о њиховим везама са Беливуковим кланом, јер су у претходних готово десет година имали сву власт у својим рукама, а тај клан је од нуле настао управо тада“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Ваљеву, одржаној у петак 6. августа код штанда Народне странке.

Јеремић је истакао да Беливукова група није постојала пре доласка СНС-а на власт.

Јеремић је, поводом присуства неких опозиционих челника на коктелу са Вучићем и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, рекао да Вучићев „позив на државно јединство није био искрен, јер није упућен најзначајнијим опозиционим странкама, међу којима је и Народна странка”.

„То је показало истинске мотиве сликања са вином у руци и у опуштеној атмосфери, која не одговара озбиљности ситуације“, рекао је Јеремић.