Прочитај ми чланак

ПОЧИЊЕ: Извештај ОДИХР о изборима у понедељак стиже у Владу Србије

0

Извештај посматрачке мисије ОДИХР-а о изборима у Србији требало би у понедељак да стигне Влади Србије, незванично сазнаје Н1.

Како је речено, извештај ће званично бити објављен у среду, 28. фебруара. Према сазнањима Н1, Влада Србије га неће објављивати, али има право да на њега одговори директно ОДИХР-у.

Подсетимо, званичници листе „Србија против насиља“ оптужују власт за изборну крађу на децембарским изборима. То су представници власти негирали, тврдећи да тиме траже алиби за неуспех.

А премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће се највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе у Београду, додајући да „ниједан једини глас није украден“ и да никада неће прихватити међународну истрагу избора 17. децембра.

Међутим, шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре изјавио је недавно, поводом резолуције Европског парламента којом се тражи међународна истрага децембарских избора, да се чека коначни извештај мисије ОДИХР за посматрање избора, како би се потом охрабрила Влада Србије да испуни све њихове препоруке.