Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО је отимање Војводине

0

Republika-Vojvodina-34

Приприме за издвајање Војводине из састава Србије добијају на интензитету. Хрватске службе безбједности у Војводини су веома агилне у испуњавању захтјевa британске, америчке и њемачке агентуре, које се првенствено огледају у намјерама да се велики привредни комбинати у Војводини купе, затим доведу у стечај с обзиром на циљ да се привреда уништи, а настали економски проблеми припишу Београду. Уз то, британски агент Амадео Воткинс у улози званичног савјетника министра одбране спровео је реформу Војске Србије, а сада, у улози савјетника МУП-а Србије спроводи реформу полиције.

Ема Лосон, која је британском премијеру Камерону била спин доктор, тренутно обучава министре у Влади Србије, и организује семинаре за припаднике МИП-а. Савјетодавна улога Британаца у Влади Србије је тешко објашњива, с обзиром на британске намјере да се Србија сведе на територију коју је имала као кнежевина. Наиме, у пројекцији Велике Албаније, Србија остаје без Ниша, односно Албанија сеже до Старе планине.

Влада Србије прихватила је да финансира Реком, пројекат Наташе Кандић, знатан број медија је у рукама странаца, што ствара простор за низ манипулација, поготово када се има у виду улога Еме Лосон у контроли комуникација. Све наведено може да се одрази јако лоше по Србију, нарочито у периоду када се интезивније ради на издвајању Војводине из њене уставне структуре. Војводина је недавно добила Академију наука Војводине (ВАНУК), а ускоро треба да стекне и фискалну аутономију. У плану, чији је носилац Бојан Пајтић, Хрватска и Мађарска треба да јавно и оптужујуће укажу на кршење права националних мањина.

Иначе, план за Војводину можемо посматрати кроз неколико фаза. Прва, за коју се цијени да је завршена, подразумијева промјену власничке структуре над земљиштем, великим комбинатима и банкама. У другој фази, замишљено је јачање цивилног сектора, који углавном финансира Сорошова фондација, а пропагира слабљење веза са Србијом, јачање политичких партија и политичких фигура типа Пајтића и Чанка. Ипак, главна улога цивилног сектора јесте да у свијести становништва створи потребу за денационализацијом и рестаурацијом аустроуграске границе, као и о важности хрватског капитала, у чему велику улогу има компанија Ивице Тодорића. У трећој фази планирано је да се измијени свијест становништва у смислу стварања погрешне перцепције о приликама у окружењу, односно да преовлађује максима – све је у савршеном реду. Настоји се створити летаргија, како се не би реаговало на предвиђене догађаје, а што се постиже психолошким операцијама и хибридним ратом.

Користе се манипулације у мас медијима и на друштвеним мрежама. Видљив је изостанак реаговања јавности на промјену демографске структуре у Војводини, а која се нарушава приливом избјеглица које враћају из ЕУ. Њемачка и Мађарска се рјешавају избјеглица придошлих са Косова, а сугерисано им је да се настане у Војводини и изјасне као Мађари или Хрвати.

Британци су већ имали намјеру да у Војводини подстакну сукобе мађарских фашистичких група са снагама безбједности Србије, али се Њемачка томе жестоко успротивилa. Њемачка је и против етничког чишћења Срба из БиХ јер су Нијемци свјесни британске намјере да се у срцу Европе направи калифат, што би, по њемачкој процјени, трајно дестабилизовало ЕУ. Међутим, англосаксонска коалиција чини напоре да наруши добре односе Меркелове и француског предсједника Оланда, јер подржавају Путинову мировну иницијативу у Украјини. Руководе се процјеном да је слаба ЕУ идеална за рат против Русије, који би за циљ имао подстицање унутрашњих немира и уклањање Путина са власти, након чега мисле да би лакше овладали руским ресурсима. Наведена идеја је скована у главама Рокфелера, Ротшилда и Бжежинског, који сматрају да са њима и свијет треба да нестане.

Британску улогу у Војводини, као и претходно, упорно залагање за усвајање резолуције о Сребреници, треба посматрати у склопу британских настојања да врате некадашњи империјални сјај, за што цијене да им могу послужити оружани сукоби на Балкану. Британски министар спољних послова Филип Хамонд назвао је премијера Вучића и замолио га да оде на Комеморативни скуп у Поточарима. Такође, амбасадори Њемачке и Сједињених Држава у Београду сугерисали су Вучићу да би било добро да оде у Поточаре. Међутим, Филип Хамонд је Вучића назвао како би био сигуран да ће Вучић доћи у Поточаре. Британско инсистирање на Вучићевом одласку било је у циљу анулирања руског вета. Британци планирају и наредне године поднијети резолуцију о Сребреници. Резолуција им је потребна како би Хашки трибунал добио легитимитет, ради оправдање Бошњака ако би се одлучили на ратни поход на Републику Српску, а резолуција је потребна и Сједињеним Државама како би легитимитет добило и бомбардовање Срба, јер истина о Сребреници полако избија на видјело, једнако као и политички карактер Хашког трибунала.

(ФскСРБ – Предраг Ћерановић)