Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛА КАМПАЊА бојкота Вучићевих избора: Веселиновић у Бору, Бошко у Краљеву

0

Председник Удружених синдиката Слога и један од лидера Савеза за Србију данас је кампању бојкота предстојећих избора започео у региону источне Србије, рударском граду Бору

У разговору са грађанима Бора он је истакао да се бојкотом траже фер и поштени избори у којима би сви гласачи без притиска и уцена бирали политичке опције које би државу извукле из економског амбиса, а градјане из социјалне беде у којој се данас налазе, саопштено је из СзС.

Како је наведено, у разговору са грађанима Бора, указано је да су поред недостатка радних места, малих зарада, непотизма, партократије и одласка младих, веома забринути загадјењем ваздуха из Рударско – топионичарског басена Бор, којег је од државе преузела кинеска компанија.

Веселиновић је рекао да је то један од кључних проблема садашње власти и њене континуиране нетраспарентности у раду, јер јавност мора да буде упозната са детељима свих уговора са страним инвеститорима, посебно у делу који се односи на очување екологије и здравља становништва.

„Грађани Бора своје зараде треба да троше на егзистенцију и побољшање услова живота и школовања деце, а не на лечење канцерогених болести које неминовно следе уколико се загадјење не заустави. Радна места у сенци еколошког загадјења на бази застарелих и прљавих технологија нису у интересу грађана и то је још један разлог што се предстојећи избори бојкотоју“, рекао је Веселиновић.

Бошко Обрадовић у Краљеву

Као што смо раније нагласили бојкот избора не значи одустајање и пасивно посматрање већ разговор са сваким грађанином Србије о томе шта бојкот значи за све нас, а лидер Двери и један од лидера СЗС данас је кампању бојкота започео у Краљеву.

У разговору са Краљевчанима он је истакао да се бојкотом не одустаје од избора већ бори за фер и поштене изборе. На питање саговорника шта то значи за њихов свакодневни живот, односно за све оно што се дешава између избора, Обрадовић је истакао да управо оно што одлучимо на изборима утиче на економију, запошљавање, здравство и све друго што чини наш свакодневни живот и да је зато битно да имамо праве изборе.

„Да бисмо имали праве изборе потребни су нам слободни медији на којима ће грађани имати истините информације о томе између којих опција бирају. Бојкотом се боримо за право сваког грађанина Србије да одлучује о свом и о животу своје деце“ – рекао је Обрадовић.