Прочитај ми чланак

Побуна у ДС, траже хитне изборе

0

TRIPIÆ, TADIÆ, ÐILAS I ŠUTANOVAC

(Новости)
Незадовољни одбори у Демократској странци спремају иницијативу за одржавање ванредне скупштине. Због лоших резултата захтевају да се опет бирају лидер и потпредседници.

И поред свих покушаја да се после серије оставки и лоших изборних резултата у Земуну и Зајечару смире страсти у ДС, а странка фокусира на опозиционо деловање, демократе у наредним недељама чекају нова комешања.

Како Новости сазнају, поједини општински одбори и функционери странке, незадовољни политиком која се последњих месеци води из Крунске, од 10. августа покренуће иницијативу међу члановима Главног одбора за заказивање ванредне изборне скупштине на јесен, на којој би се бирало комплетно руководство – председник, потпредседници и највиши страначки органи.

Да би се уопште расправљало о томе, ту иницијативу мора да поднесе трећина ГО, односно око 150 чланова.

Захтев за ванредном скупштином, подунавске демократе (одбори у Смедереву, Смедеревској Паланци и Великој Плани) већ су, пре две недеље, упутиле централи странке, тражећи и хитну седницу ГО и анализу рада у протеклих седам месеци.

Пошто из Крунске нема најава да ће се ГО поново окупљати пре септембра, када треба да се одржи редовна тромесечна седница, идеја незадовољног дела базе је да се врх странке примора да испоштује статут, и у наредним недељама закаже седницу.

Шеф ДС у Смедеревској Паланци и председник општине Радослав Милојичић каже за „Новости“ да је дошло време да се попале сва црвена светла:

– ДС је важнија од свих нас заједно, морамо да се погледамо у очи, видимо ко је добро радио, а ко заказао.

Александра Јерков, портпарол ДС, подсећа да је последња седница ГО одржана средином јуна, да је тада усвојен извештај председника и да није било никаквих замерки.