Прочитај ми чланак

Пијан и дрогиран слупаш Мекларен – слободан си! То дивљање пријавиш – у затвор!

0

Пијан и дрогиран слупаш „мекларен“ и слободан си човек (јер си Вучићев кум). Пријавиш пијаног и дрогираног кума и идеш у затвор (јер ниси Вучићева кума).

Док се полицајка из Ваљева Катарина Петровић налази у притвору у Централном затвору у Београду, због оптужби да је злоупотребила службени положај тако што је обелоданила информацију да је Никола Петровића, кум председника Александра Вучића, под дејством кокаина и алкохола, изазвао саобраћајну несрећу у којој су две жене задобиле повреде. Са друге стране, виновник поменуте несреће, Петровић, налази се на слободи.

Јавност у Србији још једном има прилику да из првог реда сведочи још једном театру апсурда. Наиме, полицајка из Ваљева Катарина Петровић ухапшена је у понедељак због наводне злоупотребе службеног положаја. Како је НИН објавио, на терет јој се заправо ставља да је одала инфомрацију коју МУП дуже време није достављао тужилаштву – да је Никола Петровић био под дејством кокаина и алкохола у тренутку када је скривио саобраћајну незгоду на Дедињу.

Како се наводи у решењу за одређивање полицијског задржавања, у који је НИН имао увид, полицајка се терети да је копирала документа о несрећи, а потом је путем Твитера то доставила народној посланици Мариники Тепић, која је то даље обнародовала 18. јуна 2023.

„Заправо ради се о документу-потврди вештачења, који доказује да је кум Александра Вучића био под дејством кокаина и алкохола када је скупоценим аутомобилом мекларен (чија се вредност, без додатне опреме, процењује на 540.000 евра), кршећи саобраћајне прописе изазвао судар на Дедињу. Тада је налетео на две жене које је лакше повредио“, наводи НИН. Након што је саслушана, њој је одређен притвор до 30 дана.

Паралелно са тим, Никола Петровић, председников кум који је изазвао несрећу док се својим „меклареном“ кретао из споредне улице ка Ужичкој, где се није зауставио на знак „стоп“, већ је наставио кретање и ударио у аутомобил који се у том тренутку кретао Ужичком, и даље је на слободи. Петровић је изазвао такву несрећу да су се од силине ударца оба аутомобила забила у ограду Дома Патријаршије, а две повређене жене су превезене у Ургентни центар.

Међутим, Петровић не само да се не налази у притвору, већ је и сам извештај о овој несрећи више од два месеца путовао од полиције до тужилаштва, иако је реч о прилично јасној ствари и незгоди какве се у Београду дешавају свакодневно, а МУП о њима обавештава јавност. У овом случају, не само да јавност није обавештена у редовном саопштењу, већ је полиција за наш портал само потврдила да се овај догађај одиграо кобног дана, не наводећи било какве детаље.

Ако је судити по понашању полицијских службеника које смо затекли на лицу места тог 6. марта, а који су од наших репортера желели да сазнају шта ми ту радимо и како смо сазнали за ову незгоду, стиче се утисак да је постојала намера да се цео случај заташка.