Прочитај ми чланак

Пензионери добили пакет из СНС-а са истеклим роком трајања!

0

У дељкању и фризирању стварности, поткрадају се и грешке. Наиме, најугроженији пензионери једне вароши у Србији, добили су недавно поменути пакет за преживљавање. Осим пасуља, уља, месног нареска, нашао се ту и поклон из времена кад је СНС славио десет година постојања. Од тада је прошло пет година, па се сходно томе, намеће и питање, може ли то да се користи. Јер, није то вино које председник упражњава.

Намирнице за отприлике пола месеца скромне исхране, за једну особу. Особа је пензионер или пензионерка, Кампања је у пуном јеку, само што нема избора. Осим што ће им прописати шта ће да једу, власт по свему судећи очекује да им пензионери још буду и обавезно захвални. И да такви, захвални дакле, када дође време, гласају за њих.

Кад је режим отимао, учинио је већину народа зависним од њихове такозване помоћи. При том, отели су много више него што дају назад. То потврђује свакодневница. Али, свеједно, уз гласове они очекују и захвалност. То им је нешто као основни политичко-економски став странке на власти. Међутим, у том дељкању и фризирању стварности, поткрадају се и грешке.

Осим пасуља, уља, месног нареска, нашао се ту и поклон из времена кад је СНС славио десет година постојања. Од тада је прошло пет година, па се сходно томе, намеће и питање, може ли то да се користи.

Како год, поклону се не гледа у зубе а мученици који су га добили, већ одавно немају своје изворне. Али, нема дана да се владајући не упрежу да уђу у ментални склоп најстаријих. Наводно су, увек пред изборе, свесни колико им вреде и колико им помажу, труде се да их унапреде, да их воздигну као будућност Србије. И председник Скупштине упозорио их је на супарнике. Ако победи опозиција, због њих пензионери неће добити пензије, породиље неће добити новчану помоћ.

Можда и стигну ускоро заостала Труманова јаја.