Прочитај ми чланак

Павић:Вучић ми је на консултацијама рекао да нам ЕУ више неће отварати поглавља…

0

Александар Павић, народни посланик групе „МИ – Глас из народа проф. др Бранимир Несторовић“, изјавио је да му је председник Србије Александар Вучић током консултација о избору мандатара рекао да Европска унија Србији више неће отварати поглавља и да никада неће постати чланица ЕУ.

Павић је у интервјуу за „Славија инфо“ рекао да је Вучића питао шта ће учинити ако имплементација француско-немачко предлога постане део преговарачког поглавља 35 за приступ ЕУ.

„Поставио сам једно питање, мислим да се то може рећи у јавности, сад када сам био на консултацијама. Са мном су били иначе Бранко Лукић и Богдана Кољевић, мислим да нико не може да оспорава њихов патриотизам. Поставили смо питање а шта ако у поглавље 35 буде уграђено ово да мора да буде спроведен француско-немачки споразум, да он буде угљављен“, навео је он.

Павић је навео да им је председник Србије одговорио да тога вероватно неће бити, али да и ако дође до уграђивања француско-немачког предлога у поглавље 35 нема проблема јер Србији више неће бити отворено нити једно поглавље.

„Одговор је био да вероватно неће бити у том облику уграђено, а ако и буде да то не прави неку разлику јер ионако нама ће више да отварају поглавља и вероватно никада нећемо бити примљени у ЕУ. Мислим да је то нешто што је од јавног интереса да се чује“, наводи овај посланик.

Павић је прокоментарисао да би затварање поглавља 35 значило да потпис на признање Косова није потребно, јер би то значило фактичко признање Косова.

„Њима је то довољно јер им је важно да увуку ту лажну државу у НАТО“, рекао је Павић.