Прочитај ми чланак

Палма, Хургада и лекари – екскурзија о трошку пореских обвезника у јеку пандемије

0

Грађани Србије јуче су шокирани вешћу да је Драган Марковић Палма на екскурзију - летовање у Хургаду повео о трошку пореских обвезника, групу од 114 лекара, сестара и техничара из 18 здравствених установа, а међу њима, по његовим речима, има и "привредника и новинара/новинарки". Да ли ће реаговати Лекарска комора Србије, хоће ли се огласити Медицински факултети наших универзитетских центара?

Организовање овакве екскурзије лекара само по себи је бесрамно у тренутку када пандемија дивља и када је Србија међу пет најгорих земаља у Европи и свету по броју новозаражених и преминулих у односу на број становника. Уз то, састав саме „делегације“ који је управо Палма објавио на жалост подсећа на састав присутних на бунга-бунга журкама по којима је Палма познат у целом региону, а што је по тврдњама сведока који су сведочили пред надлежним органима, укључивало и посредовање у проституцији и подвођење малолетница.

С обзиром на то да се екскурзија по Палминим речима плаћа из буџета Јагодине, Марковић је дужан да јавности саопшти колико овај циркус кошта, али и имена свих путника. За јавност је посебно важан списак лекара и медицинског особља који су у оваквој епидемиолошкој ситуацији отишли на плажу и купање у организацији човека који се јавно залагао против епидемиолошких мера и који је изјављивао разне небулозе о коронавирусу, укључујући и то да га је победио након 40 минута од добијања симптома.

Лекаре у ковид болницама у Батајници, Новом Саду, Крушевцу и ковид амбулантама широм Србије који се боре за људске животе, занима ко су „колеге“ које су пристале да у оваквој ситуацији учествују у путујућем циркусу локалног кабадахије са којим нико пристојан ни кафу не би попио.