Прочитај ми чланак

ОВО НИЈЕ НОРМЛАНО: Вучић и Света Петка на отварању фабрика

0
800x600_Slika-predsednika-JV

Фото: Јужне вести

Уз државне субвенције од скоро 5 милиона евра, у две фабрике које су отворене данас у Владичином Хану је запослено 400 људи. Захвални грађани за премијера припремили и уметничко дело – слику на којој су приказани мост, Александар Вучић, Света Петка и фабричке хале.

У погонима турске компаније „Теклас аутомотив“ 400 радника ће производити делове за ауто-индустрију, док ће у македонском „Смелтингу“ њих 13 радити на изради опреме за дистрибуцију струје.

Обе фабрике су отворене данас, на свечаности којој је присуствовао и премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао да ће отварање нових радних места „бити спас не само за Владичин Хан и за суседну Сурдулицу, већ и за Пчињски округ и целу Србију“.

Иако је данас у ове две фабрике запослено 413 радника, премијер је рекао да постоје планови за значајно повећање тог броја.

Фото: Јужне вести

Фото: Јужне вести

По његовим речима „Теклас аутомотив“ ће запослити још 800, а „Смелтинг“ још 200 радника. Илуструјући улогу турске компаније на тржишту, њен власник Морис Данон је рекао да се њихови делови налазе „у једном од 4 аутомобила произведена ЕУ“ и у „једном од 3 произведена у свету“.

Делегација у којој су поред премијера Александра Вучића били и министри Жељко Сертић и Расим Љајић претходно је обишла производни погон фабрике „Нектар“ из Бачке Паланке, као и бугарску „Беланову 2014“.

Организатори данашње свечаности из општинских власти, коју предводи СНС, потрудили су се око свих детаља, а окупљеним грађанима се обратио и донедавни председник Општине, а данас посланик Горан Младеновић.

 
Међутим, његов наступ је изазвао реакцију и премијера Вучића, који му је „замерио због политичког говора“.

Инвеститорима и представницима из владе су организатори уручили захвалнице. Ипак, слика засада непознатог аутора, на којој су приказани мост који је симбол ове општине, премијер Вучић, Света Петка и фабричке хале „Теклас аутомотив“, остала је на импровизованој бини – још у целофану.

Извор: juznevesti