Прочитај ми чланак

ОТВОРЕНИ ФАШИЗАМ ДИКТАТОРА Вучић наредио: Приведено 15 чланова Двери! ФОТО/ВИДЕО

0

Полиција је, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у инциденту испред скупштине, саопштио је министар Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је као „чист фашизам“ физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у Народну скупштину.

– Физичко обрачунавање са људима и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи – поручио је Стефановић.

Истакао је да је полиција, по налогу надлежних државних органа, привела 15 лица која су учествовала у овом насиљу, напала Маријана Ристичевића, друге народне посланике и лица која су улазила у Народну скупштину.

Лидер Двери Бошко Обрадовић покушао је због тога да уђе у полицијску станицу на Врачару, али у томе су га надлежни спречили.

Подсетимо, посланици Двери су данас протестовали испред Скупштине Србије и том приликом је дошло до инцидента између министара и посланика владајуће већине.

– Шест чланова Двери ухапшено je и налази се у полицијској станици Савски венац. Обезбедили смо им адвоката и чекају тужиоца. Ево нас испред полицијских станица Стари град и Врачар, и тражимо колико је ту приведених и обезбеђујемо им адвоката. Пријавили смо се и ми за хапшење.

Ухапшен je потпредседник Двери Милован Јаковљевић, потпредседник ИО Славиша Милетић, потпредседник београдске организације Иван Грбић, члан ИО Дејан Филиповић, и још 10 чланова Двери из Београда, Пожаревца и Велике Плане. Политичке кукавице хапсе по парковима кад смо се разишли! – рекао је Бошко Обрадовић.