Прочитај ми чланак

Откривено: Подршка СНС и СПС у Београду на историјском минимуму

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа да су на свим београдским изборима од 2014. године до данас СНС и СПС увек добијали мање одборника него претходни пут. На изборима 2014.имали 79, 2018. је било 72, 2022. су освојили 56, а 2023. године свега 54 што није довољно за већину.

„Изборни резултати у задња четири изборна циклуса и све мања подршка СНС и СПС су потврда да су лоше водили град, да су Београђани све незадовољнији и да врло јасно траже промене. Власт одлично зна да ће на фер и демократскихм изборима изгубити још убедљивије, односно да могу победити само ако их покраду, што су и покушали прошли пут. Ово врло добро зна Александар Вучић и зато нисам оптимиста да ће дозволити изборе без крађе, јер је то његов крај. То знамо и ми, па му крађу нећемо дозволити“ – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Војислав Михаиловић.

Он каже да је власт свесна да су од 2014.до 2023. сваки пут добијали све мање одборника, а последњи пут чак 25 одборника мање него пре 9 година и да су коначно изгубили већину у престоници чак и са сателитима које окупљају у такозвани Покрет за државу.

„Због тога се толико грчевито боре да се избори у Београду одвоје од осталих градова и општина, да би са још једним таласом миграције бирача из других градова покушали да победе“ – додао је Михаиловић.