Прочитај ми чланак

Оснивачи МИ: Како је Несторовић уз помоћ Додика и Вучића хтео да изврши пуч /ВИДЕО

0

У Београду је одржана је конференција за новинаре петорице оснивача покрета "МИ - Глас из народа", на којој су говорили Драган Станојевић, Бранко Павловић, Митар Ковач, Синиша Љепојевић и Јован Јањић.

Погледајте у видео прилогу како је текло обраћање јавности, шта су говорили о расколу у покрету и одласку Бранимира Несторовића и Александра Павића.

 

Љепојевић: Прерашћемо у странку, имаћемо колективно руководство

Љепојевић је најавио да ће прерасти у странку, која ће имати колективно руководство и нагласио да је пет од седам оснивача остало у покрету који ће наставити да ради на принципима који су објављени пре избора.

Из онога што се у међувремену догађало, каже потребно је извући поуке и ствари које би могле да буду извориште проблема елиминисати.

Додаје да ће сигурно овај раскол довести до разочарања међу људима који су их подржавали.

„Ми смо одлучили да прерастемо у политичку странку, тај процес је у току. Биће колективно руководство, од пет преосталих оснивача, имаће Извршни одбор и скупштину“, каже он.

Како каже, у медијима је дат превелик значај покушају разбијања покрета.

„Ми остајемо глас из народа и нисмо променили своје принципе“, поручује Љепојевић.

Ковач: Павић је залутао за Несторовићем

Митар Ковач рекао је да се расцеп није десио случајно, нити као последица противречности, већ је некоме био потребан повод за чин напуштања покрета.

Говорећи о начину како су се окупили каже да оснивачи, њих седморица, само што се нису заклели и отишли на неко свето место.

„Несторовић је показао да није доследан у овом смислу“, напомиње Ковач.

Жао ми је што је Павић залутао за њим, каже Ковач напомињући да је Несторовић доста увежбан човек и да ни са једном организацијом са којом је сарађивао није остао у добрим односима.

Јањић: Додик утицао на Несторовића, видео се тајно с њим у Бањалуци
 

Јован Јањић рекао је да се не може говорити о расколу ако је пет оснивача остало у покрету, а двојица су га напустили.

„То је изричит, ултимативан захтев Несторовића да он буде председник“, каже Јањић.

Како каже, накнадно сазнајемо да је утицао и председник Републике Српске Милорад Додик, јер су Павић и Несторовић боравили у Бањалуци без њиховог знања.

Према речима Јањића, Несторовић је казао да је након тог сусрета са Додиком схватио да је боље да у покрету постоји председнички принцип одлучивања, због чега је на крају дошло до расцепа у групацији.

Станојевић: Све о мени је потпуна лаж, печат је код мене
 
Драган Станојевић рекао је да је био координатор посета по градовима широм Србије, те да је извештавао осниваче о томе.
 

„Све оно што су изјавили о мени је потпуна лаж. Са Несторовићем смо имали одличну сарадњу до последњег дана, ништа није наговештавало овако нешто. Ништа нисам могао да урадим да други не знају“, рекао је Станојевић.

У току је у Заводу за заштиту интелектуалне имовине процес заштите имена и логоа. Група сматра да Несторовић нема право да користи име „Ми – Глас из народа“.

Печат групе је код Драгана Станојевића, потврдио је лично Станојевић.

Међутим, рачун се води на Несторовића, па је нејасно како ће новац који припада посланицима бити распоређен будући да ће постојати два посланичка клуба.

Павловић: „Ми“ ће имати извесно седам својих посланика
 

Бранко Павловић рекао је да ће група „Ми“ у Скупштини Србије имати извесно седам посланика, а могуће и осам. То значи да ће у мањини остати група блиска Несторовићу и Павићу.

Ово није крај утакмице, ово је почетак, каже Бранко Павловић додајући да је у питању напад на покрет, са циљем да људи буду разочарани у ову политичку опцију.

Како напомиње, тек када људи схвате шта је намера, почињу да се броје голови и резултати.