Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Зашто је београдска гондола скупља од златиборске,иако девет пута краћа

0

Како је могуће да гондола на Златибору од девет километара кошта 13 милиона, а ова напредњачка, у Београду, девет пута краћа, и у дужини од једног километра кошта чак 15 милиона динара. Колико је ту дивље градње, колико криминала и корупције.

Јел то опет нека нова афера, попут јелке, где челници СНС перу паре, да тако кажем, питао је Бошко Обрадовић, посланик Двери, ресорну министарку Зорану Михајловић, током расправе о 1.148 амандмана на предложене законе у области грађевинарства и саобраћаја. Министарка Михајловић је одговорила да се тачно зна каква је то гондола на Златибору. Она је позвала Обрадовића да ако жели да буде поштен, поднесе пријаве против коалиционих партнера Милана Стаматовуића.

Михајловићева је истакла да се Влада Србије и СНС боре против нелегалне градње.

„Када прво будете подигли кривичне пријаве против свих тих људи који с вама заједно раде, човек може да вас слуша с дужном пажњом, овако ја не видим шта ми треба да чујемо ново од вас што има смисла и везе са законом“, рекла је министарка и додала да приходи од спровођења Закона о озакоњењу износе 3,9 милијарди динара.

„Када је реч о гондоли на Калемегдану којом се премошћава река, за сада издата само информација о локацији, а тек када се заврше пројекти, знаћемо вредност и начин на који ће се радити. Тако се ради када је уређен систем…Овако како се ради на Златибору или како ради ваш колега, тако се не ради. Подигнута је кривична пријава због тога. Да ли знате да су они набавили комплетну опрему, ставили је на ливаду годину дана, да нису имали ниједну информацију, ниједну дозволу. Све што су кренули да раде сатом гондолом је урушавање система“, рекла је министарка и додала да је Обрадовићев пајтос, Стаматовић направио „урбанистички грађевински хаос“ на Златибору због чега има подигнуту кривичну пријаву, и то у Тужилаштву за организовани криминал.

Она је поручила Обрадовићу да када говори о нелегалној градњи прво пође из својих редова, а потом споменула и коалиционе партнере Драгана Ђиласа и Вука Јеремића и питала да ли је против њих поднео кривичну пријаву. Михајловића је казала да се садашња власт бори против нелегалне градње и да оно што су коалицони партнери Двери иза себе оставили они покушавају да озаконе. Обрадовићу је реплицирао и Крсто Јањушевић је оценио да београдску и златиборку гондолу представља мешање бабе жабе .

„Ми немамо ништа против градње златиборске гондоле, али имамо против уградње“, рекао је Јањушевић, који је Стаматовића назвао некрунисаним краљем дивље градње .

Обрадовић је затражио је од ресорне министарке одговор ко штити те који граде без дозволе, а чији се објекти не руше, алудирајући на објекат на врху Копаоника .

„Да ли заправо власт СНС стоји иза дивље градње и урбанистичког хаоса у Србији“, упитао је Обрадовић.

Напредњакиња Љубица Мрдаковић Тодоровић негодовала је у једном тренутку зашто је председавајући два пута дао реч координатору некакве купус коалиције и зашто није прекинут у његовим олигрофреним коментарима.

„Олигрофренија – ментална ретардација , душевна заопсталост, слабоумностр . Дакле то је колегиница из СНС рекла за своје колеге из опозиције,а председавајући ниј реаговао“, навео је лидер Двери.

Током расправе посланица СРС-а Вјерица Радета је више пута замерала председавајућем Верољубу Арсићу због начина на који води седницу и рекламирала повреду Пословника, једном И због тога што је, како је рекла, министарка довела у везу радикале и Двери.

„Српски радикали са овим Љотићевцима ни у једној комбинацији не смеју да се доводе у везу, чак ни када је у питању Закон о озакоњењу. Ми се залажемо да се што више објеката озакони, а они су за то да се руше“, рекла је Радета. Она је додала да они имају озбиљну примедбу на изјаву да се Михајловић и СНС залажу да све буде легално, јер, како каже, нису срушене виле Томислава Николића у заштићеној зони на Сави.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!