Прочитај ми чланак

ОБИЧАН СЕЉАК: Вучићу, ухапси Костића!

0

obican-seljak-vucic kostic

Вучић је прошлост, још спава па то не види и због тога и не сме да се пробуди, a Обичан сељак се боји да је „Резач” још једно маркетиншко хапшење. Из разлога да провери добре намере, Обичан сељак Вучићу скреће пажњу на једну велику пљачку сељака протекле године – да видимо да ли ће Влада хапсити свог пајтоса и уједно провери добру намеру у акцији „Резач”.

Када се већ хвали да хапси кримосе Обичан сељак се пита зашто Вучић не ухапси једног од највећих штеточина који су у црно завили и државу и сељаке. Обичним сељацима не смета то што је Резач почео да реже оне који су разним злоупотребама оштетили државу. Не смета сељацима ни то што су били високи функционери неких политичких партија. Сви који обављају високе функције у држави треба да буду подложни контроли и не тербају њихове колеге поилитичари да их бране тако што желе да их штите од апсане говорећи да их неко политички прогања. То је замена тезе.

Међутим, Обичан сељак се пита зашто колеге политичари не износе податке о оним политичарима који су сада на власти и сада раде недозвољене радње уместо што спровођење закона желе да окарактеришу као политички прогон. Обични сељаци знају да ова хапшења нису политички маркетинг али на жалост неочекују ни спровођење закона. Ми обични сељаци знамо да је у питању само присила према непослушним лоповима и да је сада на реду да се непослушни натерају да поделе опљачкане паре са главним газдом. Није ово прво хапшење које је главни газда одрадио; а чак је и обичним сељацима јасно да нико неће да одговара. Када је у питању велика лова, увек се по правилу велики утале и после када се велике рибе договоре онда напрасно нестају докази. Следи и одуговлачење поступка, уколико се нађе нека сељачина која накнадно доставља доказе следи замена судија, баш када је поступак у цајкноту и на крају, зар се једном десило, дође до застаревања поступка.

Да је премијер имао стварне намере да хапси неког ко подкрада државу и сељаке хапсио би краља шећера. Замислите, господин Костић је за само једну сезону толико мазнуо од обичних сељака да је имао од те крађе да купи ПИК Бечеј и да му остане за чашћавање!

Реална цена шећера је око сто динара за килограм. Премијер је решио да чува социјални мир преко леђа сељака али пошто је краљ шећера пристао да снизи цену шећера дозвољено му је да сељаке одере. Жалосно је и то што власници шећерана сарађују са странцима који врло прецизно уништавају Србију и србског сељака.

Шећеране су ове године исплатиле шећерну репу са дигестијом /количина шећера која одређује цену репе у односу 1% дигестије 6,5 % омањује цену репе / испод просека односно стандарда. Сваком сељаку је украдено око 40% чисте зараде. Замислите колико је то велика игра, сељак је прошле године жестоко покраден па је преполовио сетву шећерне репе; и ове године опет велика крађа, и шта је резултат свега. Вешто испланирано сатирање сељака: затвориће се већина шећерана као код Мађара.

Неко са Запада уништава нашу индустрију, а за то наши појединци добијају дебеле награде. Следећи корак је као код Мађара: остаје једна шећерана која ће правити шећер од шећерне репе и још једна која ће шећер правити од шећерне трске. Неће Запад да трпи да купује нешто од нас, а да то није сировина.

Прошла година је била изузетно сунчана, а то утиче на количину шећера у воћу, па и у репи. Знајући то сељаци се обратили да им институти одраде анализе шећера и институти им то одрадише. Замислите чуда ни један институт није смео да изда званичне, односно, стварне податке јавно. Неко из врха власти је запретио да ниједан институт или лабораторија несме обичним сељацима да да тачан податак колико шећера има његов род.

Вучићу да ли ти можда знаш ко то има толику моћ да може пријатељима шећерана да помогне у толикој крађи. Велика пљачка се може врло лако открити да постоји добра воља. Обичан сељак зна да добра воља не постоји зато што се украдено дели између шећеранаца и моћника из власти. Уколико би постојала воља да неко стави тачку на пљачку најобичнијом контролом могло би се установити на основу анализе из шећерана колико је репе купљено ког квалитета и тако се установи колико се од тога може добити шећера. Сав вишак шећера који се нађе на лагеру је плод пљачке сељака.

Толико од Обичног сељака за ову пљачку.

Вучићу ти си наша горка прошлост, ми сељаци то видимо, а ови твоји полтрони то не виде и за тебе и њих је касно. Једино чега се Обичан сељак плаши, а то је да када те народ буде кажњавао да уместо тебе из револта као 2000. године народ не изабере још веће зло. Као што почивши Владика Његош некада давно у бесу рече у „пучина је једна стока пуста“ па и ми у бесу доведосмо на власт самога сатану!

Нарцисоидни Вучићу огрезо си у злу, све најбоље знаш, за тебе не постоји струка, једино си ти врховни владалац, не делиш одговорност ни са ким, гураш нас у раље сатанског Запада, гори си од наших највећих непријатеља, хоћеш да нам избришеш и свест о нашем идентитету.

Многи су покушали и пре тебе да нас промене, да после тога не будемо оно што јесмо данас. И како су завршили. Историјске књиге у шаке, па прочитај. Све у њима, премијеру, лепо пише. Паметном доста.

ВОСТАНИ СЕРБИЈО ДАВНО СИ ЗАСПАЛА У МРАКУ ЖИВЕЛА САД СЕ ПРОБУДИ СЕРБЉЕ РАЗБУДИ.

ВУЧИЋУ КАДА ТИ ПАДНЕШ ПАШЋЕШ НА ЛЕЂА ТАКО ДА ЋЕ ОД ТЕБЕ ОСТАТИ САМО МРЉА, ТАЈ САТАНСКИ ЗАПАД КОЈИ ТЕ ЈЕ ДИГАО ПОСЛЕ УПОРЕБЕ БАЦИЋЕ ТЕ НА СМЕЋЕ ИСТО КАО УПОТРЕБЉЕН ТОАЛЕТ ПАПИР.

(За Србин.инфо ОБИЧАН СРПСКИ СЕЉАК – име аутора познато редакцији)