Прочитај ми чланак

НОВО ИСТРАЖИВАЊЕ Ко би победио на председничким изборима да се гласа у недељу

0

Ако би председнички избори били одржани у недељу, а кандидат Српске напредне странке (СНС) био актуелни премијер Александар Вучић, он би освојио 55,2 одсто подршке, односно победио би већ у првом кругу, показало је истраживање агенције "Фактор плус".

izbori glasanje

Ако би председнички избори били одржани у недељу, а кандидат Српске напредне странке (СНС) био актуелни премијер Александар Вучић, он би освојио 55,2 одсто подршке, односно победио би већ у првом кругу, показало је истраживање агенције „Фактор плус“.

Друго место би равноправно „поделили“ некадашњи министар спољних послова Србије Вук Јеремић и лидер СРС Војислав Шешељ са 12,1 одсто гласова.

Међутим, ако би кандидат напредњака био актуелни председник Србије Томислав Николић, подршка би била нешто другачија. Тачније, за њега би гласало 36,2 одсто, за Јеремића 13, а за Шешеља 12,5 одсто бирача.

Актуелни заштитник грађана Саша Јанковић, зависно од тога ко би био кандидат СНС-а, добио би подршку 8,1 или 8,9 одсто бирача.

Ако би избори били одржани у недељу, 50 одсто грађана би гласало, 25 одсто је рекло да не би, док је 25 одсто и даље неодлучно.

Према истраживању рејтинг СНС-а је тренутно 51,2 одсто, Социјалистичка партија Србије добила би 10,5 одсто подршке, СРС-а 8,7 одсто, Покрет Доста је било седам одсто, Демократске странке 6,8 одсто, док су остали испод цензуса.

Истраживањем, које је обављено од 24. до 31. јануара, је обухваћено 1.200 испитаника са територије Србије, без Косова и Метохије.