Прочитај ми чланак

Новаковић: Полиција могла да ухапси Контића за 15 минута

0

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да је полиција могла да "за 15 минута ухапси" Ивана Контића, осумњиченог за брутално пребијање младића у Новом Саду прошлог месеца, али то није учинила јер је он "део система СНС-а за куповину гласова на изборима", те је изостанак брзе реакције полиције доказ "очите спреге криминала и власти".

“Све се догодило на прометном месту у Новом Саду, догађај су снимиле камере и постоје сведоци. То значи да је полиција после 15 минута знала ко је виновник. Када, међутим, таква информација дође у полицију у Новом Саду, прво се проверава да ли је виновник заштићен и да ли је у систему моћи и хијерархије СНС-а. Ако јесте, онда га не дирају”, рекао је Новаковић Телевизији Н1.

Новаковић тврди да у Новом Саду “не постоји ниједан ситан нити крупан криминалац који није укључен у систем СНС-а за куповину гласова”, јер “нигде као у Новом Саду није тако интензивно и опсежно примењен систем куповине гласова на изборима.

“Ту тврдњу могу да потпишем. Не верујем градоначелнику Новог Сад Милошу Вучевићу када каже да Контић нема везе са СНС-ом”, рекао је Новаковић, пренела је његова Народна странка.

Новаковић, бивши градоначелник Новог Сада, позвао је начелника новосадске полиције Горана Шушњића да одмах поднесе оставку, јер “истраге не би ни било да се снимак пребијања није појавио у јавности готово 20 дана после догађаја”.